Recepti

U domu Tamare Dragičević ovo jelo se redovno sprema: Aromatično pečeno pile sa krompirima i slaninom, ukus koji se pamti

Autor:

11.10.2024 15:40

Foto: Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Piletina sa krompirom je jelo koje se najslađe jede za porodičnom trpezom



Piletina sa krompirom je ono što mnogi smatraju klasičnim nedeljnim ručkom, a ovo jelo Tamara Dragičević priprema na svoj način.

Pored toga što je posvećena glumačkom pozivu, Tamara ne zapostavlja ulogu majke i supruge. Naime, Tamara Dragičević i Petar Benčina imaju troje mališana: ćerku Stašu i sinove Lazara i Borisa.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Zahtevna uloga majke sa sobom nosi i pripremu hrane, kuvanje i brigu o zdravlju kroz primenu novih načina za što bolje korišćenje nutritivnih sastojka iz namirnica i jela koje mališani rado jedu. 

Shodno tome, Tamara je neko ko se rado odazove pozivu za gostovanje u kuvarskim emisijama, gde se vidi sa koliko veštine se snalazi u kuhinji.

Pročitajte Porodila se Tamara Dragičević, sinu dala staroslovensko ime prelepog značenja

Naime, glumica često priprema jednostavna i ukusna jela koje obožava cela porodica, a piletina sa krompirom i slaninom je jedno od takvih.

Sastojci

  • 1 celo pile
  • 4 grančice ruzmarina
  • 10 čenova belog luka
  • 2 limuna
  • 3 krompira
  • 200 g slanine
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Očistite pile, pa u trbušnu šupljinu stavite grančicu ruzmarina, 4 čena belog luka i 1 limun isečen na četvrtine. Posolite i pobiberite pile sa svih strana. 
Na dno pekača sipajte maslinovo ulje, dodajte 4 kriške limuna, 4 čena belog luka i grančicu ruzmarina, pa preko stavite pile.
Preostali limun isecite na kolutove i stavite ih na pile, zajedno sa 2 čena belog luka i preostale grančice ruzmarina.

Pročitajte Glumica, mama i domaćica - ruke Tamare Dragičević svi gledaju, komentari ne prestaju (foto)

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, oko četiri sata. Pred kraj, sklonite poklopac pekača i nastavite pečenje još desetak minuta, kako bi se pile zapeklo sa svih strana.

Dobro opran krompir u ljusci zasecite na tanke režnjeve, ali ne do kraja, između rezova stavite komadiće tanko sečene slanine.

Prelijte maslinovim uljem i posolite krompir, pa stavite da se peče na 180°C oko 45 minuta.

Pročitajte Boris Benčina je isti tata, Petar podelio fotografiju Tamare i najmlađeg sina, prizor topi i najtvrđa srca

Ovako pripremljena piletina sa krompirom biće uvek sočna, a hrskavi krompir dodatno će naglasiti savršen ukus jela.

Isprobajte piletinu sa krompirom i slaninom po receptu Tamare Dragičević i uverite se da za pripremu ukusnog jela nije potrebno da ceo dan provedete u kuhinji.

Komentari. (0)

Loading