Recepti
Danas zakleta veganka, a nekad majstorica za biftek par ekselans: Recept Jelene Karleuše će vas oduševiti
16.10.2024 09:20
Recept Jelene Karleuše za biftek sa pečurkama isprobajte prvom prilikom
Recept Jelene Karleuše za biftek će vas zaista oduševiti i zato ne časite časa, isprobajte ga prvom prilikom.
Iako veganka, Jelena Karleuša je u mladosti i na početku pevačke karijere i te kako konzumirala jela sa mesom. Emisija koju je snimala na početku karijere, a koja je prikazala njenu umešnost u kuhinji, ostala je kao dokaz toga.
Razlog zbog kog je pevačica prešla na veganski režim ishrane možemo tražiti u potrebi da liniju dovede do perfekcije, ali i u promeni životnih vrednosti koje se, kod većine ljudi, menjaju s godinama.
Biftek sa sosom od pečuraka je recept Jelene Karleuše koji morate isprobati, jer ne zahteva puno vremena za pripremu, a garantuje užitak.
Pročitajte Oči pune suza - Jelena Karleuša zaplakala na nastupu, obožavaoci sigurni da je Duško razlog
U nastavku saznajte šta je potrebno za pripremu ovog delikatesa.
Sastojci:
- 4 teleće šnicle bez masnoće
- 125 g putera
- 125 ml belog vina
- 3 kašike suvog začina
- 3 čena belog luka
- 400 g šampinjona
- kisela pavlaka
Uklonite masnoću sa mesa i isecite na komade željene veličine. Dodajte u tiganj polovinu putera, beli luk isečen na kolutove, a preko položite meso i začinite. Teletinu pržite na laganoj vatri oko 20 minuta, a tiganj poklopite. Pred kraj, prelijte vinom i nastavite obradu dok alkohol ne ispari.
Pročitajte Recept za pinđur Slavice Rokvić svaka domaćinska kuća treba da isproba, prenosi se generacijama
Pečurke operite, začinite prema ukusu i propržite na ostatku putera. Pred kraj, kada sva tečnost ispari, dodajte pavlaku.
Ostavite meso da se odmori, a zatim poslužite uz sos od pečuraka.
Komentari. (0)