Bojana Stefanović

Recept za ajvar Bojane Stefanović domaćice obožavaju, tajna je u ovome

Autor:

18.10.2024 17:15

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Recept za ajvar koji jednostavno morate da isprobate



Kulinarskim čarolijama Bojane Stefanović ne prestajemo da se divimo na njenom blogu. Glumica rado deli božanstvene recepte i kada smo u potrazi za ukusnim jelom, njen blog je jedna od prvih stanica.

Budući da je zima iza ćoška, i da se zimnica uveliko sprema, poželeli smo dobar recept za ajvar, pa smo pažljivo zapisali glumičine instrukcije.

Petar Đorđević/ATAImages

 

Recept za ajvar - sastojci:

- 2 kg ispečenih paprika

- 1 kašika šećera

- 1 kašika esencije

- 150 ml ulja

- svinjska mast

Pročitajte Bojana Stefanović ima tajni sastojak za najbolji slatki kupus

Priprema:

Ispečene paprike pokrijte folijom i ostavite preko noći da se odvoji kožica. Očistite paprike od kožice i semenki, pa ih odmah sameljite, bez ceđenja. Preručite u šerpu pazeći da u njoj ne bude više od 15 cm smese.

Kuvajte na jakoj vatri uz stalno mešanje i, kad dobijete željenu gustinu, dodajte šećer i esenciju. Jako zagrejte ulje, prelijte ajvar i mešajte još desetak minuta.

kuhaj i peci/youtube

 

Ulijte u vruće sterilisane tegle i odmah vratite u rernu da se uhvati korica na površini.

Ohlađen ajvar prelijte vrućom mašću u tankom sloju, tek toliko da pokrijete stvorenu koricu. Zatvorite celofanom i poklopcem i imaćete najbolji ajvar u komšiluku.

Komentari. (0)

Loading