Bojana Stefanović
Recept za ajvar Bojane Stefanović domaćice obožavaju, tajna je u ovome
18.10.2024 17:15
Recept za ajvar koji jednostavno morate da isprobate
Kulinarskim čarolijama Bojane Stefanović ne prestajemo da se divimo na njenom blogu. Glumica rado deli božanstvene recepte i kada smo u potrazi za ukusnim jelom, njen blog je jedna od prvih stanica.
Budući da je zima iza ćoška, i da se zimnica uveliko sprema, poželeli smo dobar recept za ajvar, pa smo pažljivo zapisali glumičine instrukcije.
Recept za ajvar - sastojci:
- 2 kg ispečenih paprika
- 1 kašika šećera
- 1 kašika esencije
- 150 ml ulja
- svinjska mast
Pročitajte Bojana Stefanović ima tajni sastojak za najbolji slatki kupus
Priprema:
Ispečene paprike pokrijte folijom i ostavite preko noći da se odvoji kožica. Očistite paprike od kožice i semenki, pa ih odmah sameljite, bez ceđenja. Preručite u šerpu pazeći da u njoj ne bude više od 15 cm smese.
Kuvajte na jakoj vatri uz stalno mešanje i, kad dobijete željenu gustinu, dodajte šećer i esenciju. Jako zagrejte ulje, prelijte ajvar i mešajte još desetak minuta.
Ulijte u vruće sterilisane tegle i odmah vratite u rernu da se uhvati korica na površini.
Ohlađen ajvar prelijte vrućom mašću u tankom sloju, tek toliko da pokrijete stvorenu koricu. Zatvorite celofanom i poklopcem i imaćete najbolji ajvar u komšiluku.
Komentari. (0)