Recepti
Suzana Mančić sprema najbolju makovnjaču, ukus ćete zauvek pamtiti
22.10.2024 10:35
Recept Suzane Mančić za makovnjaču obavezno sačuvajte
Ukoliko obožavate tradicionalnu makovnjaču, ali nemate vremena da mesite testo, recept Suzane Mančić je baš ono što vam treba!
Voditeljka za pripremu tzv. brze makovnjače koristi gotove kore, što znatno olakšava i ubrzava pripremu, a ukus ostaje podjednako dobar kao da ste sve radili ručno i po tradicionalnom receptu.
Recept Suzane Mančić za makovnjaču, ova popularna loto devojka je predstavila u emisiji „Praktična žena”, gde su svi bili oduševljeni rezultatom.
Što znači da, iako su korišćene kupovne kore, niko nije primetio razliku u ukusu.
Pročitajte Nije teško, jede se kašikom, može i hladno - Jelo Suzane Mančić kojim je oduševila muža
Evo jednostavnog recepta za ovu ukusnu poslasticu koja će sigurno obradovati vaše ukućane i goste!
Sastojci
- 3 jajeta
- 1,5 šolja šećera
- 4 dl ulja
- 2 šolje griza
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 400 g maka
- 400 ml (2 šolje) vrelog mleka
- 1,5 šolja šećera
Umutite jaja, pa postepeno dodajte šećer, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo, mešajući dok se smesa lepo ne sjedini.
Prelijte mak vrućim mlekom i dodajte šećer, pa sve dobro izmešajte dok se ne dobije ujednačena smesa.
Kupovne kore podelite na tri dela jer filova ima dovoljno za tri sloja. Na jedan list kora najpre namažite žuti fil, zatim ravnomerno rasporedite fil od maka.
Ponovite ovaj postupak dok ne utrošite sve kore i filove.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite makovnjaču oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Kada se ispeče, ostavite da se malo ohladi, pa je isecite i poslužite.
Pročitajte Slatko, a ne goji - recept Janke Budimir za slatke pogačice idealan za vitku liniju
Recept Suzane Mančić za makovnjaču ovog tipa je idealan izbor kada želite brz i ukusan desert, bez puno vremena provedenog u kuhinji.
Komentari. (0)