Krofne
Krofne po bakinom receptu vraćaju u detinjstvo, zamirisaće ceo komšiluk
10.11.2024 10:50
Krofne po bakinom receptu provereno uspevaju
Kada je reč o poslasticama, krofne se nalaze visoko na listi favorita svakog pravog sladokusca.
Vazdušaste i meke, prelivene kremom, džemom ili šećerom u prahu, one su omiljeni desert u mnogim domaćinstvima širom Srbije, pa smo za vas danas spremili jedan provereni recept direktno iz bakine kuhinje.
Sastojci:
- pola kilograma brašna
- jaje
- kocka kvasca
- pola kašičice šećera
- pola kašičice soli
Pročitajte Donosimo vam recept za picu od pečenih paprika, originalnije jelo danas nećete naći
Priprema
U brašno sipati šećer, so, jaje i mlako mleko u kome ste prethodno rastopili kvasac, pa sve to umesiti.
Ostaviti testo da nadođe 15 do 20 minuta, a potom posuti brašno po radnoj površini i ponovo mesiti. Sve vreme dodavati brašno.
Razvući oklagijom i na kraju šoljicom ili modlicom izdubiti testo. Ostaviti još petnaestak minuta da odstoji i na kraju pržiti na ulju.
Na kraju po želji posuti šećerom u prahu, čokoladom ili glazurom po izboru i imate pravi domaći desert.
Komentari. (0)