Recepti
Čarolija zimskih ukusa: Pripremite začin za medenjake kao profesionalac
12.11.2024 16:20
Muči vas pitanje kako se pravi začin za medenjake, evo odgovora
Doba godine koje donosi posebne mirise i bogate ukuse je pred nama, a samim tim i uživanje u delicijama za koje čekamo zimu.
Među najomiljenijim poslasticama tipičnim za zimski period jesu medenjaci. Sva čarolija ovih kolačića dolazi iz mešavine koja je neophodna da bi se oni napravili. U pitanju je začin za medenjake, problem koji, verovali ili ne, muči mnoge domaćice.
U narednim redovima pojasnićemo vam kako i vi, u svom domu, bez puno vremena, novca i peripetija, možete pripremiti začin za medenjake i osetiti čaroliju najlepše zimske arome.
Začin za medenjake priprema se od cimeta, kardamoma, karanfilića, đumbira, muskatnog oraščića i zvezdastog anisa.
Pročitajte Cimet, čaroban začin koji unosi zdravlje u vaš život
Pomešajte jednake delove mlevenog cimeta, kardamoma, karanfilića i đumbira, uz dašah muskatnog oraščića i zvezdastog anisa.
Ukoliko ovaj miks začina želite da koristite za pripremu slatkih đakonija, najbolje je da praškaste začine pomešate sa malo smeđeg šećera kako bi dodatno razvili slatkoću i prepoznatljiv karameličast ukus.
Dobijenu smesu sipajte u teglu sa hermetičkim zatvaračem i koristite po potrebi.
Ova mešavina može se koristiti ne samo za pripremu medenjaka već i za druga slatka testa, poput kolača, biskvita ali i za pripremu sladoleda.
Pročitajte Miris detinjstva - Štrudla po receptu Nataše Pavlović idealan praznični desert
Takođe, dodajte začin za medenjake u svoje omiljene napitke, poput čajeva, koktela, kuvanog vina ili tople čokolade kako biste obogatili ukus.
Komentari. (0)