Brza i zdrava: Posna pasta od susama od samo tri sastojka

Autor:

04.03.2025 13:00

Foto: Danad94d Pixabay

Foto: Danad94d Pixabay

Pasta od susama može biti i ukusan namaz u dane posta, dodatak raznim salatama i umacima



Susam je odličan izvor vlakana, vitamina i minerala koji pozitivno utiču na celokupno zdravlje. Jača imunološki sistem, kosti, ublažava upale, pomaže u snižavanju holesterola i sprečava bolesti srca. Pasta od susama takođe je veoma zdrava i često se koristi u ishrani, posbeno u mediteranskim i zemljama Bliskog istoka. 

Pročitajte Novak bez ovoga ne počinje dan: Čudesni napitak daje snagu, a svako može da ga napravi kod kuće 

 

Recept za pastu od susama veoma je jednostavan, potrebna su vam samo tri sastojka i za samo nekoliko minuta dobićete odličan namaz ili dodatak raznim jelima. 

 

 

 

Sastojci 

- 250 g susama
- 2-4 kašike suncokretovog ili maslinovog ulja
- prstohvat soli 

 

Priprema 

Susam blago prepeći u tiganju ili rerni do ne postane zlatast. Prebacite u blender ili multipraktik, dodajte ulje i so i blendirajte dok ne dobijete glatku pastu, a ukoliko je smesa gusta, dodajte još malo ulja. Prebacite u teglu i čuvajte u frižideru do mesec dana, a možete ga kostiti za pripremu humusa, umaka, kao dodatak raznim salatama. 

Pezibear/Pixabay

 

 

 

 

 

 

Komentari. (0)