Počinju Dani boje u Beogradu

Autor:

01.11.2016 16:20

Foto:

Foto:



Studenti i mladi profesionalci iz oblasti kulture i umetnosti već šest godina, kroz organizaciju BNU-a, aktivno rade na popularizaciji umetnosti, promociji i afirmaciji mladih umetnika.

Ovogodišnji program čini nekoliko programskih celina: "Obojimo BEOgrad", "Druga strana BEOgrada", "Illustrate your state", "Off program" i "Edukativan program".

-Želimo da pokažemo da dobre ideje uz puno truda i ulaganja uvek pronađu svoj put do realizacije -, objasnila je direktor i osnivač Beogradske nedelje umetnosti Milica Spasojević.

Otvaranje Beogradske nedelje umetnosti biće u "Dorcol Platzu" gde će se predstaviti mladi ilustratori i modni kreatori koji učestvuju u programu "Illustrate your state", a koji su odabrani na konkursu u saradnji sa Ateljom Milene Čvorović.

Nova programska celina "Druga strana BEOgrada" ima za cilj da prikaže neistražene umetničke radove koji su sakriveni i ušuškani iza zidova zgrada.

Prva u nizu ovakvih izložbi biće "Novi dom" Tatjane Milošević, a svi posetioci imaće priliku da vide kako umetnost nastaje u fabrici.

I ove godine nastavlja se "bojenje BEOgrada", pa će tako tokom trajanja manifestacije biti organizovano slikanje dečijeg svratišta, a da crtanje grafita nije samo hobi pokazaće Aleksandar Đorđević na promociji svoje knjige "Street art Belgrade".

Komentari. (0)

Loading