Miljan Prljeta prvi put u karijeri tumači ženski lik: Nije lako biti u štiklama

Autor:

24.10.2024 10:44

Foto: Promo

Foto: Promo

Predstava „Pogledaj dom svoj, anđele” u Teatru „Odeon” premijerno 26. oktobra



„Postoji jedna grupa ljudi koja je želela da predloži da pesma “Pogledaj dom svoj, anđele” bude srpska himna. Naravno, mi imamo našu himnu, ali to sam shvatio kao najlepši kompliment”, govorio je naš veliki umetnik Bora Đorđević, po čijim pesmama je reditelj Marko Jovičić režirao istoimenu komediju koja će se prikazivati na repertoaru Teatra „Odeon” od 26. oktobra.

Pesma „Pogledaj dom svoj, anđele“ predstavlja kritiku savremenog društva, a pokojni pevač se obraća „anđelima“ koji ne žele ili odbijaju da vide strahote koje nas okružuju.

Glumački ansambl Teatra „Odeon” izvešće preko trideset dobro poznatih i omiljenih hitova grupe „Riblja čorba“ koji su obeležili muzičku scenu s kraja dvadesetog i početka dvadeset i prvog veka. Glumac Miljan Prljeta ne krije da oseća veliku odgovornost jer je deo velikog projekta posvećenog velikom umetniku.

- Odgovornost je obaveza u poslu. Kad je ovaj ogromni projekat u pitanju odgovornost je tim veća.

Mislim da su svi učesnici i svi stvaraoci ovog spektakla pokazali maksimalnu posvećenost i odgovornost. Zato će predstava “Pogledaj dom svoj anđele” nadživeti mnoge od nas nadam se. Voleo bih da i mnoge buduće generacije uživaju u ovom fantastičnom mjuziklu.

Šta novo predstava donosi našoj pozorišoj sceni?

Iznad svega donosi novi mjuzikl. A ovakvih predstava nedostaje našem gradu. Našoj publici. Donosi neke nove mlade umetnike koji su zaista kvalitetni i koji zaslužuju da ih gledate u najboljem izdanju.

I na kraju ili na samom početku bolje reći donosi večni osvrt na jednog od naših najboljih rock muzičara pesnika i uopšte umetnika Boru Čorbu.

Da li ste se pronašli u ulozi koja vam je pripala?

Ovo je prvi put u mojoj karijeri da tumačim ženski lik. Sjajno je glumačko iskustvo i nadam se mi nikad neće dosaditi da provodim po sat vremena kostimirajući se i šminkajući se za ovu ulogu.

Definitivno nije lako biti u štiklama. Sad vas devojke i drage dame potpuno razumem!

Promo

 

 

Komentari. (0)

Loading