Dezert kao omiljeni deo porodičnog ručka

Autor:

06.06.2017 14:07

Foto:

Foto:



Iako je porodična trpeza pretrpela razne tranzicije, tradicionalna forma nedeljnog ručka i dalje je tu. I pored izazova modernog doba koji podrazumeva jelo u hodu i sa nogu, nedeljni ručak je i dalje oaza u kojoj ostavljamo sve po strani i posvećujemo se svojim ukućanima i ukusnoj trpezi.

Najslađi deo tog rituala je naravno ostavljen za kraj. U želji da podseti na važnost očuvanja tradicije porodičnog ručka, kompanija Frikom je pripremila jedno nesvakidašnje iznenađenje.

Potrošači iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Kragujevca i Niša imali su priliku da uživaju u Quattro sladoledima koji su im isporučeni na kućnu adresu baš u vreme porodičnog ručka.

A znate li šta je karakteristično za tradicionalne, porodične ručkove na svim meridijanima sveta? Odgovor je jačanje zajedništva i bogatstvo ukusa na trpezi.

U Japanu se na primer ručak počinje sa supom, a nastavlja sa pirinčom, povrćem i začinjenim mesom, koji su aranžirani u malim, posebnim posudicama. Obavezan dezert je sladoled koji u Japanu nazivaju "moši“ i važi za jednu od omiljenih poslastica. U Italji ručak traje i po dva sata, jer se počinje sa nekoliko vrsta predjela od brusketa, preko anti paste i paste, pa do obaveznog glavnog jela i salata. Za Italijane je karakteristično da rade dvokratno, kako bi stigli na na porodični ručak, a potom se ponovo vraćaju na posao. Kult sladoleda ili „đelata“ je veoma zastupljen u Italiji, čiju recepturu vešto kriju. U Americi porodična trpeza sastoji od raznih đakonija, a porodični ručak smatra veoma značajnim događajem za porodicu. Za Amerikance je specifično to što tokom cele godine konzumiraju sladoled i obavezno ga imaju kod kuće u frižideru, a ujedno to je i zemlja sa najvećom proizvodnjom sladoleda na svetu.

U Srbiji se zna, da kad dođe leto nema boljeg dezerta od sladoleda. Umesto pripreme slatkiša, tu je sladoled kao brza i ukusna poslastica koja okuplja porodicu. Uveličajte svoje trenutke porodičnog okupljanja prepoznatljivim Quattro ukusima i uverite se koliko je za sreću potrebno samo malo.

Komentari. (0)

Loading