Vila Pavlina

Arhitektonsko čudo Kranjske gore

Autor:

09.10.2023 12:30

Foto: Promo

Foto: Promo

Vila Pavlina, jedinstvena planinska kuća za odmor koja se izdvaja sofisticiranim izgledom, idealan je izbor za predah tokom čitave godine



Kranjska gora smeštena je na obodu Nacionalnog parka „Triglav“, na tromeđi Slovenije, Austrije i Italije. Zimi posećuju je ljubitelji skijanja i zimskih sportova, a ostalih meseci planinari, biciklisti, zaljubljenici u prirodu, čist vazduh i aktivan odmor, kupači koji odlaze na obližnje jezero Jasna. Bajkovito mesto okruženo vencima Julijskih Alpa i Karavanki odnedavno krasi i pravo arhitektonsko čudo, Vila Pavlina, planinska apartmanska kuća za odmor koja se izdvaja sofisticiranim izgledom.

Promo

 

Investitor Igor Štemberger, predsednik Uprave brokerske kuće „Ilirika“, otkriva da je bio aktivno uključen u čitav projekat, koji je trajao tri godine.

- Obišao sam brojna poznata evropska skijališta, od Livinja i Šamonija do Val d’Izera, i inspirisao se sličnim zdanjima, jer trebalo bi da učimo od najboljih kako bismo im se približili smeštajem, standardom i ponudom, s ciljem da se gosti osećaju kao kod kuće. Vila Pavlina je idealna za vikend-predah s obzirom na to da je otvorena čitave godine, a pored ljubitelja skijanja zimi, namenjena je svim zaljubljenicima u prirodu i aktivan odmor.

Promo

 

Projektovao ju je italijanski arhitekta Marko Roda, koji je veoma vodio računa da se uklopi u ambijent. Koristio je slovenski ariš i hrastovinu, kao i granitni kamen, što ambijent čini toplim i rustičnim. Svaki od dvanaest apartmana, u kojima može da se smesti od dve do šest osoba, nazvan je po nekom od prirodnih bisera Kranjske gore - Planici, Podkorenu, Prisanku. Gostima su na raspolaganju i velnes-programi u turskoj i finskoj sauni, hidromasažna kada, slana soba i fitnes-dvorana.

Vila, koja je ime dobila po Igorovoj majci Pavlini, za njega ima poseban emotivni značaj.

- Unikatne drvene skulpture, koje je napravila slovenačka umetnica Dragica Čadež, predstavljaju moje roditelje, majku i oca Franca. Prostor krase i dela drugih domaćih umetnika, Jože Koželja, Zdravka Strajnara. Unutrašnjost je opremljena s velikom pažnjom, želeli smo da stvorimo malu oazu umetnosti. Uz delo koje predstavlja mitološki svet Triglava, zahvaljujući Muzeju savremene istorije Slovenije, dobio sam replike starih fotografija tog kraja. Tu su i portreti sportskih legendi koje su posetile Kranjsku goru, na primer Alberta Tombe i Bojana Križaja.

Promo

 

Pored smeštajnog dela, vila ima svlačionicu za skijaše, kao i izlaz na stazu i veliko parkiralište. Nekad je tu bila predratna vila ruske plemkinje Olge Ploj.

Iako je isprva planirao da Vila Pavlina bude njegov porodični dom, Igor Štemberger je, zajedno sa sinom Nikom koji mu pomaže u poslu, ipak odlučio da je otvori za goste kako bi mogli da uživaju u ovom svojevrsnom omažu lepoti alpskih predela.

„ILIRIKA Investments a.d. Beograd je osnovana 2002. godine, deo je grupe ILIRIKA Slovenija i u samom vrhu smo po broju klijenata, kvalitetu i spektru finansijskih usluge koje nudimo.

Već 21 godinu brojnim klijentima nudimo berzansko posredovanje u trgovanju finansijskim instrumentima kako na Beogradskoj, tako već desetak godina na svim svetskim berzama. Prateći trendove, među prvima smo omogućili elektronsko trgovanje, a pioniri smo i u individualnom upravljanju finansijskim sredstvima klijenata.

Klijenti koje smo kao njihov korporativni agent savetovali i za njih obavljali različite vrste usluga vezane za strukturu kapitala, povećanja kapitala različitim metodama, spajanje društava, promene pravne forme, OTC transakcije, ponude za preuzimanje između ostalih su: Lukoil Srbija a.d., Linde Gas Bečej, Expobank a.d.., Elektrotehnički institut „Nikola Tesla“, Ivan Milutinović PIM a.d., Termoelektro – Enel a.d., Hemofarm a.d., Helios Srbija a.d., Intereuropa – logističke usluge a.d., Credit Agricole bank a.d., DP World Novi Sad  i drugi.“

Lider u berzanskom poslovanju

Berzanska kuća ILIRIKA Investments a. d. Beograd, osnovana 2002. godine, deo je grupe ILIRIKA Slovenija i u samom je vrhu po broju klijenata, kvalitetu i spektru finansijskih usluga. Već 21 godinu nudi berzansko posredovanje u trgovanju finansijskim instrumentima na Beogradskoj i deset godina na svim svetskim berzama. Prateći trendove, među prvima je omogućila elektronsko trgovanje, a pionir je i u individualnom upravljanju finansijskim sredstvima klijenata.

Među klijentima koje je kao korporativni agent savetovala i za njih obavljala različite vrste usluga vezane za strukturu kapitala, povećanje kapitala različitim metodama, spajanje društava, promene pravne forme, OTC transakcije, ponude za preuzimanje, između ostalih, su: Lukoil Srbija a. d., Linde Gas Bečej, Expobank a. d., Elektrotehnički institut „Nikola Tesla“, Ivan Milutinović PIM a. d., Termoelektro-Enel a. d., Hemofarm a. d., Helios Srbija a. d., Intereuropa - logističke usluge a. d., Credit Agricole bank a. d., DP World Novi Sad i drugi.

Komentari. (0)

Loading