Paulina Manov
Čarobna cifra od 30 kilograma manje moguća je uz jednostavnu dijetu Pauline Manov
27.10.2023 19:04
Paulina Manov smršala je 30 kilograma uz pomoć ove dijete
Paulina Manov srce publike osvojila je ulogom Ljiljane koju je maestralno odigrala u filmu „Toma”. O njenom privatnom životu malo šta je poznato, a ona je nedavno otkrila čarobnu dijetu uz pomoć koje je izgubila trideset kilograma.
Paulina Manov smršala je posle prvog porođaja, a dijeta joj nije ugrozila zdravlje.
Dramska umetnica je na dijetu krenula kada prestala da doji ćerkicu Minu.
Srž njene ishrane, koju je pronašla listajući medicinski priručnik svoje mame, bio je u barenom povrću, jelima bez soli i ulja, ovsenim pahuljicama, voću i kikirikiju.
Paulina Manov smršala je uz pomoć ove dijete
U njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa - makar ne prva tri meseca kada je izgubila devet kilograma. Kasnije je uključila meso u ishranu, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine vratila se na devojačku liniju, piše "Blic".
Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali.Ukoliko imate višak kilograma, plan ishrane koji je koristila popularna glumica biće vam od velike koristi.
Pročitajte Odavno nismo videli ništa slađe - Paulina Manov sa ćerkom, devojčica je neodoljiva (foto)
DAN 1
Doručak: ovsene pahuljice prelivene sokom.
Ručak: grilovano povrće i pire od karfiola.
Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kašičice ulja). Za karfiol: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kašičica ulja.
Priprema: izgrilujte povrće.
Priprema pirea od karfiola: izblendirajte karfiol, pa dodajte u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržite karfiol sa lukom još tri do pet minuta (umesto da propržite povrće možete ga dinstati u vodi).
Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane kinoe, ¼ kašike kapara, mlevena paprika.
Priprema: izdinstajte povrće na vodi pa pomešajte sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.
DAN 2
Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia-semenki (ili ovsene pahuljice i sok).
Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ banane iseckane na kockice, u ovom receptu zaleđene, ½ kivija, ¼ jabuke, sok od polovine limuna, ½ kašike čia-semenki, 1 mera proteinskog praha.Priprema: izblendirajte i ostavite da odstoji dvadeset minuta.
Pročitajte Trideset kilograma skinućete kao od šale uz dijetu Dee Đurđević
Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom.
Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, čen belog luka, 50 g pasulja, konzerva sočiva, konzerva (400 g) paradajz-pirea, 4 šolje vode, kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 kašike suvog začina, biber.
Priprema: iseckajtete povrće, zagrejte vodu u šerpi, dodajte povrće (po potrebi i ulje), prelijte-paradajz pireom i kuvajte dvadeset minuta.
Večera: šarena salata.
Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.
Priprema: promešajte sastojke i prelijte sokom od limuna.
DAN 3
Doručak: kaša sa amarantom, jabukama i kruškama.
Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.
Priprema: sipajte sastojke u činiju i dobro promešajte.
Ručak: grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, ½ šolje kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g fete, sveža nana - opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.
Priprema: isecite povrće, promešajte sastojke i prelijte ih dresingom.
Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe.
Potrebno je (za 5 do 6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčjeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.
Priprema: iseckajte jaja, sir i spanać, promešajte ih sa ostalim sastojcima i blago začinite.
Paulina Manov smršala je zdravo, kilogrami se ne vraćaju
DAN 4
Doručak: smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.
Potrebno je: šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.
Priprema: ubacite sve sastojke u blender.
Ručak: pirinač / kinoa /amarant sa brokolijem.
Potrebno je: kašika i po soja-sosa, kašika pirinčanog ili drugog sirćeta, ½ kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.
Večera: pločice sa humusom i paprikom.
Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4 crvenog luka.
Priprema: izgrlilujte polovinu crvene paprike i crvenog luka, pa dodajte na namaz.
DAN 5
Doručak: smuti od badema i kokosa.
Potrebno je: merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.
Priprema: sjedinite sve sastojke u blenderu.
Ručak: salata duga.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili-sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.
Priprema: isecite povrće, promešajte u činiji i prelijte limunovim sokom i čili-sosem.
Večera: slana ovsena kaša.
Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), kašika i po ulja, 3 kašike parmezana, biber.
Priprema: pahuljice prelijte vodom, pa kuvajte da voda ispari i pahuljice omeknu. Tada ih sjedinite sa proprženim pečurkama i lukom.
Komentari. (0)