Marko Kon
Za tri meseca 40 kg manje: Mesna dijeta Marka Kona je sve što nam je potrebno posle praznika
28.12.2023 18:02
Dijeta Marka Kona za tri meseca skida skoro 40 kilograma
Godinama je Marko Kon mučio muku sa viškom kilograma bez ideje kako istih da se reši jer su mu smetali u svakodnevnom životu.
Pre izvesnog vremena nestao je na tri meseca iz javnosti, a kada se pojavio pred kamerama bio je potpuno drugi čovek. Za sve to kriva je dijeta Marka Kona.
Za 100 dana kompozitor je skinuo 36 kilograma, striktno držeći se jelovnika koji mu je prepisan od strane nutricioniste.
Dijeta Marka Kona idealna je za ljubitelje mesa i mesnih prerađevina jer ih se nećete odreći, naprotiv, ješćete ih za svaki obrok uz povrće kao dodatak.
Dijeta Marka Kona topi masne naslage svuda ravnomerno
Muzičar je tokom 100 dana za sva tri obroka jeo istu vrstu mesa, birajući ona masna. Na primer, ako je doručkovao svinjski vrat, to je i ručao pa i večerao.
Dan 1
Doručak: 3- 4 šnicle svinjskog vrata.
Za šnicle svinjskog vrata potrebno je (za porcije za više osoba): kg svinjskih šnicli od vrata, 3 glavice crnog luka, so i biber (belo vino po želji, 2 dl).
Pročitajte Šakšuka po receptu Marka Kona, domaćice će ostati bez teksta (foto)
Priprema: šnicle istrljati solju i pobiberiti. Ostaviti ih nekoliko minuta da odstoje pa posudu u kojoj se peku, zagrejati ulje, dodati luk i peći ih dok ne porumene sa obe strane.
Ručak: šnicle svinjskog vrata.
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Nutricionisti napominju da uz svaki obrok mora da se jede sveža salata (kupus, zelena, miks)
Između obroka je bilo dozvoljeno dve užine (mlečna, jogurt, mladi sir, kiselo mleko) i druga voćna (maline, kupine, borovnice, brusnice, ribizle, jagode) i 20 g jezgrastog voća (orasi,lešnici, bademi, pistaći).
Kao prilog uz meso može se dodati: karfiol, brokoli, kelj, prokelj, zelenu boraniju, vrste povrća sa najmanjim sadržajem ugljenih hidrata.
Dan 2
Doručak: biftek.
Ručak: biftek.
Večera: nekoliko komada masne ribe (losos, haringa, skuša, bakalar), pripremljena sa puterom.
Dan 3
Doručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru.
Ručak: nekoliko svinjskih krmenadli sa začinima po izboru, dinstane sa lukom i začinima.
Večera: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Pročitajte Dijeta Emine Jahović čini čuda, ako ste jak karakter, hrane nema ni na vidiku
Dan 4
Doručak: jagnjeći kotleti.
Ručak: jagnjeći kotleti, spremljeni sa povrćem, patlidžanom, paprikom, tikvicom sa začinima
Večera: biftek.
Dan 5
Doručak: nekoliko komada propržene mlevene junetine.
Ručak: propržena mlevena junetina, nekoliko komada.
Primer jela sa mlevenom junetinom
Potrebno je: 1. 5 kg mlevene junetine, 400 g bukovače, kašičica mlevene paprike, 2 dl soka od paradajza, 100 g slanine, 3 dl juneće supe, 5 kašika ulja, kašika gustina, origano, mešavina začina, so, biber, kašika ulja, kašika gustina i praziluk.
Večera: pileći ražnjići sa slaninom.
Komentari. (0)