Resveratrol, moćni antioksidans koji čuva kardiovaskularni sistem

Autor:

21.06.2024 10:30

Foto: Promo

Foto: Promo

Originalni francuski Resveratrol s produženim delovanjem



Originalni francuski resveratrol s produženim delovanjem

Antioksidansi igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i funkcionalnosti ljudskog organizma. Ovi molekuli bore se protiv slobodnih radikala koji mogu naneti štetu telu ako njihov nivo postane previsok, i koji se povezuju sa najčešćim oboljenjima današnjice. Antioksidanse nalazimo u hrani, najviše u voću i povrću, a najvažniji su vitamini C i E, kao i flavonoidi.

U današnjem svetu, kada se (pre)brzo živi, briga o zdravlju za mnoge predstavlja veliki izazov, iako bi morala da bude prioritet. Često zaboravljamo na prvu liniju odbrane i zanemarujemo mehanizam koji nam služi za kretanje, razmišljanje, za život, a to je - naše telo.

Ni pravilna ishrana nam nije uvek na prvom mestu, samim tim ni dovoljan unos antioksidanasa. Srećom, danas su dostupni razni suplementi koji mogu da priteknu u pomoć i poprave opštu zdrastvenu sliku.

Shutterstock

 

Na prvoj liniji odbrane od neprijateljskih spoljnih faktora

Među najmoćnijim antioksidansima izdvaja se resveratrol, flavonoid izolovan iz biljaka, koji pripada velikoj grupi jedinjenja pod nazivom polifenoli.

Njegova funkcija je da biljku štiti od štetnih spoljašnjih faktora kao što su patogeni, gljivice, stres, zagađenje vazduha, a istraživanja su potvrdila da ima blagotvorno dejstvo i na zdravlje čoveka. Pre svega, resveratrol se odlično pokazao u prevenciji nastanka kardiovaskularnih oboljenja, koja u 21. veku civilizaciji stvaraju ozbiljne probleme.

Najveći izvori resveratrola su crveno vino, grožđe, bobičasto voće, kikiriki, crna čokolada. Ova hemijska komponenta koncentrisana je u pokožici i semenkama grožđa, a pošto se crveno vino dobija fermentacijom upravo tih delova biljke, jasno je zbog čega ga u njemu toliko ima. No, vino ne prija svakome, kao što ne vole svi grožđe ili čokoladu.

Shutterstock

 

Originalni francuski RESVERATROL®  Yvery, koji vam ovom prilikom predstavljamo, ima produženo delovanje zahvaljujući patentiranoj formuli pomoću koje polifenol ostaje aktivan tokom više od osam sati. Vodi poreklo iz biljke japanski troskot, poznate po visokoj koncentraciji resveratrola.

Iako nosi japansko ime, troskot je kosmopolitska vrsta, rasprostranjena širom planete. Izuzetno je lekovita: smanjuje rizik od nastanka dijabetesa, sprečava gojaznost, usporava proces starenja, utiče na funkcionalnost zglobova, pomaže kod Parkinsonove bolesti, ima snažan antiinflamatorni, antibakterijski i antivirusni efekat, a daje i odličan med. Sve to zahvaljujući mineralima koje sadrži, vitaminima, ali resveratrolu.

Jedna od kliničkih studija pokazala je da 150 mg resveratrola dnevno u toku 30 dana značajno smanjuje sistolni i arterijski krvni pritisak, faktor nekroze tumora, da snižava šećer i trigliceride u krvi i koncentraciju insulina, dok neželjeni efekti nisu primećeni.

Promo

 

RESVERATROL® Yvery je prirodni dodatak ishrani na bazi trans resveratrola sa stepenom čistoće većim od 98%. Jedinstven je po svojoj bioraspoloživosti, a bez ove jedinstvene produžene formule bio bi eliminisan iz organizma za manje od jednog sata.

Važno je istaknuti razliku između dve postojeće izomerične forme, trans-resveratrola i cis resveratrola. Istraživanja su pokazala da je jedino trans-resveratrol bioaktivan i stabilan, kao i da je mnogo lakši za asimiliaciju od strane organizma.

Snižava holesterol, poboljšava rad mozga, usporava proces starenja...

Resveratrol štiti srce i kardiovaskularni sistem poboljšavajući elastičnost krvnih sudova i snižavajući holesterol, a učestvuje i u regulaciji krvnog pritiska.

Jedna od najznačajnih uloga je i njegova sposobnost da utiče na enzime sirtuine. Povećavajući njihovu aktivnost, produžava vek trajanja ćelija i tako im daje vremena da se autoregenerišu. Pokazano je da resveratrol aktivira sintezu enzima nadležnog za glikemiju i metabolizam lipida.

Resveratrol poboljšava rad mozga i smanjuje gomilanje delova proteina koji dovode do pojave Alchajmerove bolesti. Prema nekim ispitivanjima, usporava rast i širenje kancerogenih ćelija, ublažava bolove u zglobovima usled artritisa i ostalih problema, bori se protiv insulinske rezistencije i pomaže protiv dijabetesa, a pošto ima i efektat sprečavanja pojave masnih ćelija, preporučuje se i u borbi protiv suvišnih kilograma. I to nije sve.

Shutterstock

 

Da li je ovaj antioksidans ključan i u sprečavanju procesa starenja? Mogao bi da bude, jer poseduje i antejdžing funkciju. Štiti ćelije od slobodnih radikala, oksidativnog stresa koji je uzročnik starenja organizma. Slobodni radikali između ostalog uništavaju kolagen, a resveratrol je buster kolagena jer stimuliše njegovu proizvodnju. Takođe, usporava proces glikacije vlakana koji vodi do gubitka elastičnosti kože i intenziviranja bora.

Verovatno ste čuli i za pojam poznat kao francuski paradoks? Identifikovan je početkom devedesetih godina prošlog veka, kada se krenulo sa detaljnijim proučavanjem resveratrola, a do „istrage“ je dovela neverovatna činjenica da Francuzi, osvedočeni hedonisti, jedu hranu bogatu zasićenim mastima, da uživaju u vinu i raznim delikatesima, a istovremeno imaju najmanje kardiovaskularnih oboljenja u zapadnom svetu.

Prema najpopularnijem objašnjenju, za to je “kriv” upravo resveratrol. Kao što smo već pomenuli, ima ga mnogo u crvenom vinu. No, ovaj koji vam predstavljamo poseduje još jači i duži efekat.

RESVERATROL® Yvery možete poručiti preko sajta magicnobiljeshop.com ili na brojeve telefona: 011/245-07-82, 011/242-09-55, 011/328-3507, 064/643-30-55. Proizvodi se mogu kupiti i u radnjama na sledećim adresama: Maksima Gorkog 25 i Brankova 15, Beograd.

Komentari. (0)

Loading