Zlatan Ibrahimović

Gazi petu deceniju, a i dalje se okrećemo za njim: Tajna apolonskog izgleda Zlatana Ibrahimovića krije se u ovoj namirnici

Autor:

22.08.2024 14:45

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Ishrana Zlatana Ibrahimovića za savršeno telo i vrhunsku formu



Švedski fudbaler balkanskih korena zlatnim slovima se upisao u istoriju sporta. Nije mu bilo lako da okači kopačke o klin, ali svi znamo da sportska karijera ne traje dugo. Uostalom, rano i počinje, od malih nogu.

Iako više ne trči po zelenom terenu, od nekih navika nije odustao. I dalje vodi zdrav način života, što se ogleda i na isklesanim mišićima koje ovih dana pokazuje na plažama i jahtama, a i ishrana Zlatana Ibrahimovića zaslužuje da joj posvetimo posebnu pažnju.

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Čuveni Ibrakadabra u oktobru puni 43 godine, ima dva već odrasla sina, više od dve decenije uživa u ljubavi sa Šveđankom Helenom Seger, no, moramo da primetimo još nešto – kako vreme prolazi, on sve bolje izgleda.

U čemu je tajna, osim što je doskoro trenirao svakog dana i preznojavao se u teretani? 

Pročitajte Kuća Zlatana Ibrahimovića nekad je bila crkva, 10 miliona evra dao je za renoviranje

Režim ishrane ne menja, bez obzira na to što sada može da se opusti i uživa u najrazličitijim jelima.

Kada je meso u pitanju, na meniju je piletina, ponekad i sušena govedina. Ipak su proteini najvažniji. Vitamine unosi preko svežeg voća i povrća, i to svakog dana.

Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images

 

Svojevremeno, dok je igrao u Juventusu, italijanski nutricionisti savetovali su mu da uzima po osam badema dnevno, jer su bogati magnezijumom i zdravim mastima.

Magnezijum čuva mišiće od grčeva, do kojih ume da dođe tokom mirovanja posle velikih napora.

Pročitajte Sin Zlatana Ibrahimovića suočio se sa teškom bolešću - Kao da su mi srce istrgli iz grudi

Da li se ishrana Zlatana Ibrahimovića u međuvremenu promenila? Ne bismo rekli. Apolonsko telo otkriva da i dalje redovno vežba i da se pridržava određenih pravila kada je jelovnik u pitanju.

Komentari. (0)

Loading