Detoks

Svako može da ga priušti: Ovaj moćni napitak čisti telo od toksina i topi kilograme

Autor:

26.09.2024 15:55

Foto: Photo by Adrienn/Pexels

Foto: Photo by Adrienn/Pexels

Detoks napitak topi kilograme, a svako može da ga priušti



Detoks napitak često je pretraživan pojam na internetu, ma koje doba godine da je u pitanju.

Bilo da želite da doterate liniju ili da poradite na svom zdravlju, u redovima koji slede pročitaćete koji je to detoks napitak idealan, a baš svako može da ga priušti.

Shutterstock

 

Čišćenje debelog creva je dobar način da se reguliše varenje i očisti telo od toksina. Voda je dobar način da se reguliše varenje i obezbedi dobro funkcionisanje celog tela.

Najbolje bi bilo da u toku dana popijete šest do osam čaša mlake vode. Stručnjaci savetuju i konzumaciju svežeg voća i povrća sa visokim sadržajem vode.

Pročitajte Ima 46 godina, dve ćerke i nikada nije trenirala - Jelena Karleuša otkrila tajnu savršene linije

Takođe je moguće ispirati debelo crevo slanom vodom. Savet je da pomešate dve kašičice morske soli sa mlakom vodom i popijete ovo piće na prazan stomak. Voda i morska so će stimulisati debelo crevo za nekoliko minuta.

Biljna vlakna su moćna pomoć za varenje, esencijalne su hranljive materije i mogu se naći u voću, povrću, celim žitaricama, orašastim plodovima i semenkama. Mogu da regulišu zatvor, ali i preterano aktivna creva.

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels

 

Međutim, rešenje koje najbolje čisti creva je mešavina svežeg limunovog soka, jedne kašičice meda i prstohvata soli, koju treba pomešati sa toplom vodom i popiti ujutru na prazan stomak. Ovaj napitak je dobar način za razbuđivanje organizma i podsticanje dobre funkcije debelog creva, piše Story.hr.

Osim toga najbolji saveznici u detoksikaciji organizma su sokovi od voća i povrća. Sokovi od jabuke, limuna i aloe vere su efikasan način za čišćenje debelog creva. Na ovaj način obezbedićemo telu sve hranljive materije i vitamine koji mogu da ojačaju imuni sistem.

Takođe, biljni čajevi su tradicionalni lek za creva. Laksativne biljke kao što su aloe vera i koren belog sleza su moćni agensi protiv zatvora, navodi pomenuti medij.

 

Komentari. (0)

Loading