Svečano otvoren Serbia Fashion Week: Veče kada je moda spojila Srbiju i Francusku u spektaklu vrhunskih talenata

Autor:

10.10.2024 10:00

Foto: Srđan Aleksić

Foto: Srđan Aleksić

Serbia Fashion Week otvoren



U savršenom spoju mode, obrazovanja i kulture, ovogodišnji Serbia Fashion Week otvoren je spektakularnom modnom svečanošću u Francuskom institutu u Srbiji, koji je pružio savršen ambijent za spoj mode i obrazovanja.

Ovo prestižno događanje, koje već godinama unazad privlači pažnju kako domaće, tako i strane modne javnosti, ni ove godine nije razočaralo – naprotiv, nadmašilo je očekivanja.

Srđan Aleksić

 

Svečanost je započela toplom dobrodošlicom predsednice Serbia Fashion Week-a, Svetlane Horvat, koja je u emotivnom govoru ukratko prisutne provela kroz istoriju ove manifestacije, ističući njen streloviti uspon na globalnoj modnoj sceni.

- Godina 2024. obećava da će biti posebno značajna. Jer srpski dizajneri, zahvaljujući našim dugogodišnjim partnerstvima, sada postaju prepoznatljivi u modnim metropolama kao što su Pariz, Milano i Njujork, dok strani kreatori sve češće biraju Srbiju kao platformu za predstavljanje svojih radova - rekla je Horvat.

Srđan Aleksić

 

Svetlana Horvat je istakla da je ovogodišnje izdanje nacionalne nedelje mode posvećeno jačanju institucionalne saradnje između Srbije i Francuske.

Atmosferu su dodatno obogatili govori istaknutih gostiju, među kojima je bio Patrik Bušar, direktor prestižne škole Lycée Albert de Mun, koji je zahvalio na gostoprimstvu i izrazio oduševljenje što će srpska publika imati priliku da vidi radove njegovih talentovanih studenata.

Srđan Aleksić

 

Stanislas Pjere, savetnik za saradnju i kulturu Ambasade Francuske u Srbiji i direktor Francuskog instituta, nije skrivao zadovoljstvo što je njihov prostor ugostio ovako važan modni događaj, dok je Snežana Janković, pomoćnica sekretara za savremeno stvaralaštvo Pokrajinske vlade Vojvodine, podsetila na dugogodišnju podršku koju ova institucija pruža Serbia Fashion Week-u, ističući značaj mode kao jednog od ključnih segmenata savremenog društva.

Srđan Aleksić

 

Srđan Aleksić

 

Kulminacija večeri bila je ekskluzivna revija na kojoj su predstavljeni radovi studenata prestižnih modnih škola Lycée Albert de Mun i Ecamod Paris.

Publika je uživala u deset pažljivo odabranih modela sa revije „Regeneracija“, održane u kultnom pariskom Grand Rex-u, dok je revija talentovane Faustine Lanthiez iz škole LISAA Mode Paris dodatno obogatila vizuelni spektar događaja.

Srđan Aleksić

 

Publika je imala priliku da uživa u modelima koji na savršen način oslikavaju bogatstvo modnog izraza ovih mladih, talentovanih studenata: od klasične elegancije, preko francuskog šika, do avangardnih kreacija koje ostavljaju bez daha.

Srđan Aleksić

 

Sudeći po reakcijama publike, ovogodišnji Serbia Fashion Week, koji traje do 14. oktobra, obećava modnu jesen koja će se dugo pamtiti, kako po međunarodnoj saradnji, tako i po promociji mladih talenata koji neumorno grade svoje mesto na svetskoj modnoj sceni, ali i revijama dizajnera iz svih krajeva sveta, koje tek slede u narednim danima.

Komentari. (0)

Loading