Danijela Pantić Conić: Bili bismo presrećni da dobijemo blizance
18.09.2017 12:36
Televizijska voditeljka tri godine posle rođenja sina Ignjata volela bi da kompletira porodicu, i misli da je najpogodniji trenutak za to - upravo sada
Poznato televizijsko lice Danijela Pantić Conić (38) žena je koja ruši tabue: ima muža mlađeg šest godina, porodila se u kući, vegetarijanac je. Volela bi da sa suprugom Nenadom (32) dobije još jedno dete, a s obzirom na to da vreme brzo prolazi, smatra da bi najbolji trenutak za proširenje porodice bio baš sada.
- Naš sin Ignjat je nešto najlepše što nam se dogodilo, a iskreno, bili bismo presrećni da dobijemo blizance - otkriva nekadašnja voditeljka kviza “Slagalica”, koja toliko uživa u majčinstvu da se, kad je dobila dete pre tri i po godine, povukla s malih ekrana, jer želi da što više vremena provodi s njim.
Kad je u pitanju ljubav s mlađim muškarcem, kaže da joj tako nešto nije bilo ni na kraj pameti.
- Nenad i ja smo radili zajedno, upoznali smo se na jednom projektu Evropske unije, i bili smo upućeni jedno na drugo. Jednom smo otišli zajedno u bioskop - oboje smo filmofili, ali nam se ukusi razlikuju, on više voli američke klišee, a ja evropski film. Ubrzo smo počeli da se družimo i shvatili da ipak imamo mnogo zajedničkih interesovanja, od skijanja, putovanja, izlazaka... Isprva mi je bilo pomalo čudno, šta ću ja s mlađim, nisam ni pomišljala da ćemo biti u vezi, ali Nenad je vrlo zreo i tačno je znao šta želi. Nije mu bio problem ni to što sam javna ličnost, kao što se dešavalo u mojim prethodnim vezama. Nije bio ni sujetan ni nesiguran, podržavao me je i nekako su se poklopile mnoge stvari koje su mi se dopale. Onda sam pomislila - ako ima toliko dobrih stvari u našem odnosu, godine su najmanji problem i ne treba se njima opterećivati.
Venčali su se u julu 2013, tako što su napravili žurku na bazenu i pozvali prijatelje da dođu i ponesu kupaće kostime i sve što uz to ide.
- Većina nas je poslušala, mada je bilo i onih koji su mislili da se šalimo. Bila sam u šestom mesecu trudnoće, i mada sam imala kupaći, nisam se okupala.
Nekoliko meseci kasnije dobili su Ignjata, a lepa voditeljka se porodila kod kuće, iz više razloga.
- Želela sam da se porodim što prirodnije, ali da ipak ne bude neprijatno iskustvo, pa su mi rekli da to može da se uradi u bazenu koji ima KBC Zvezdara. Nažalost, tamo je samo priprema u bazenu, a sam porođaj se obavlja na klasičan način. Onda mi je Maja Volk rekla da postoji babica koja porađa kod kuće i da može da donese svoj bazen, pa sam se opredelila za tu varijantu. Išla sam i na jogu za trudnice i sve to mi je veoma prijalo, ali sam na kraju odlučila da nikome ne pričam na koji način ću se poroditi, jer su ljudi, kad bih im to rekla, bili zbunjeni, ali i puni dobronamernih saveta, što mi je dodatno stvaralo strah i strepnju. I Nenadu sam rekla tek sedam dana pre porođaja. Sve je prošlo odlično.
Ignjat je vedro, radoznalo i veselo dete, koje sada ide u vrtić, a ove godine je prvi put s roditeljima išao i na skijanje.
- Iznenadili smo se koliko mu je malo vremena bilo potrebno da se osmeli i spusti niz stazu bez ičije pomoći. Želim da ga uključim u sve što je primereno njegovim godinama i uzrastu. Ne gleda mnogo televiziju, nastojimo da ga što više animiramo i da se igramo s njim, to mu je potrebno.
KAKO BEZ MESA
Zajedno sa sinom često priprema hranu, pošto je on sad u fazi da mu je sve to veoma interesantno.
- Ignjat obožava da mesi i da mi pomaže. Nedavno smo spremali “gingerbread man”, i uživao je dok je pravio svoje. Nisam ih ispekla, pa je bio veoma tužan, nije želeo da jede moje, nego svoje kolačiće. Jedva sam ga ubedila da su njegovi zapravo kolači za kuce, a kasnije smo ih ponovo napravili i svoje je u slast pojeo. Vidim da mu je bitno da nešto zajedno spremamo i da je srećan kad može da pojede svojih ruku delo, pa se trudim da to što češće radimo.
S obzirom na to da već godinama ne jede meso jer joj ne prija, Danijela veoma vodi računa o ishrani i trudi se da te zdrave navike prenese i na sina.
- Nikad nisam bila veliki ljubitelj mesa. Znam da se naša kuhinja bazira na jelima s bar malo mesa, i odrasla sam na takvoj kuhinji majke i bake, pa sam se pitala od čega ću sad da pravim ručak. Ipak, izveštila sam se, a promenio mi se i ukus, pa sada koristim mnogo blaže začine. Moj suprug Nenad nije vegetarijanac, a trudim se da Ignjatu dajem hranu sa što manje veštačkih dodataka i šećera, a mnogo povrća i voća. Pravim mu odličan sladoled od smrznutih borovnica i banane.
Mada je posle rođenja sina napravila pauzu na televiziji, sad intenzivno razmišlja o tome da pokrene emisiju koja bi se bavila zdravom hranom i zdravim načinom života.
- Iako sam nekima možda neobična, vidim na društvenim mrežama da se sve više ljudi okuplja oko takvih ideja. Kad vas neko iskritikuje jer ne jedete ono što jede većina, pa vidite koliko ima drugih ljudi koji vas podržavaju, bude vam lakše.