Lepa Brena

Jedina dijeta koja vam treba posle praznika: Ovako je Brena smršala 17 kilograma

Autor:

28.12.2024 18:15

Foto: Andreja Damnjanović

Foto: Andreja Damnjanović

Dijeta Lepe Brene daje fenomenalne rezultate, dame požurile da je isprobaju



Za Lepu Brenu godine su samo broj, u to nema sumnje, budući da ona u sedmoj deceniji ima vitku liniju. Brena već godinama ne menja svoju kilažu, mada je u početku karijere kuburila sa viškom kilograma, te se podvrgla dijeti.

Dijeta Lepe Brene veoma je delotvorna, jer je pevačica za 6 meseci oslabila 17 kilograma.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Prilikom gostovanja u serijalu "VIP dijeta“, Brena je ispričala o tome kako je smršala, a na osnovu toga nutircionista-dijetetičar Jovana Srejić Ferlug sastavila je petodnevni jelovnik.

Dijeta Lepe Brene izgleda ovako

Dan 1

Doručak: kajgana sa paprikom i pečurkama.

Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ½ šolje paprike, 20 g izrendanog sira, 1,5 supene kašike maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.

Priprema: staviti sastojke u činiju, dobro promešati, ugrejati maslinovo ulje u tiganju i sipati sastojke. Lagano pržiti.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, sveža salata od povrća po izboru.

Večera: tuna salata sa susamom.

Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine. Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.

Prirema: iseckajte sastojke i dobro promešajte. Prelijte dresingom.

Pročitajte Novac ipak ne može sve da kupi - Brenina neostvarena želja je ovo, verovali ili ne

Dan 2

Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.

Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.

Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.

Večera: salata.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.

Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.

Antonio Ahel/ATAImages

 

DAN 3

Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.

Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.

Priprema: propržite komadiće brokolija, pa dodajte umućena začinjena jaja. Lagano prižite i dodajte ostale sastojke.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.

Večera: mediteranska salata od tunjevine.

Pročitajte Posle više od 4 decenije Brena nije plavuša, prva fotografija

Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.

Dan 4

Doručak: omlet i salata.

Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja iseckane zelene salate, ½ supena kašika ulja, limunov sok.

Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začiniti sa ½ supene kašike ulja i limunovim sokom.

Zdravi specijaliteti mogu da budu i oni najukusniji

Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.

Večera: Cezar salata.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salata, ½ šolje izrendane šargarepe, ½ šolje izrendane cvekle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umesto sirćeta, himalajska so, šolja jogurta.

Priprema: dodati u činiju sastojak po sastojak. Začiniti uljem i limunom.

Marko Vavpotic/Profimedia

 

Dan 5

Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.

Mafini kao savršen doručak

Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje pečuraka, ¼ šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu, 50 g mladog sira.

Priprema: zagrejati rernu na 180°C pa podmazati kalup za pečenje mafina sa ½ kašike maslinovog ulja. Prodinstati sitno iseckano povrće na ½ kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi dok ne omekne, začiniti soli i biberom.

Pročitajte Starenje se mora zaustaviti - Brena u 63. godini ide na estetsku korekciju, želi da izgleda ovako

U posebnoj posudi umutiti jaja, jogurt, so i biber. Napuniti modlu tako da se svaka pregrada prvo popuni povrćem do pola, pa prelijte mešavinom sa jajima.

Na kraju dodati narendan sir i peći 20 minuta ili dok mafini ne dobiju zlatnobraon boju.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.

Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.

Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, ½ šolje rendane šargarepe, ½ šolje rendane cvekle, ½ šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 100 g grilovanog pilećeg belog mesa.

Priprema: staviti meso u činiju, dodati povrće i rendanu jabuku. Promešati. Sipati ulje i limunov sok. Začiniti, piše ŽenaBlic.rs

Komentari. (0)

Loading