Neda Arnerić

Živela je da voli: Tri braka i burna romansa sa mnogo starijim kolegom ostavili su neizbrisiv trag u životu Nede Arnerić

Autor:

17.09.2024 09:30

Foto: Photo by Express/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Foto: Photo by Express/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Ljubavni život Nede Arnerić, jedne od najlepših glumica ovih prostora



Neda Arnerić, jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica bivše Jugoslavije, osvojila je srca publike svojim šarmom, harizmom i talentom. 

Iako je imala blistavu karijeru, ljubavni život Nede Arnerić bio je ispunjen emotivnim usponima i padovima. Obeležila su ga tri braka.

Photo by Dove/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

 

Zavoleli smo je kroz uloge u filmovima "Jutro", "Varljivo leto '68", "Podne", "Višnja na Tašmajdanu". Ogromnu medijsku popularnost dobila je zahvaljujući filmovima "Ko to tamo peva" i "Tri karte za Holivud", kao i seriji "Policajac sa Petlovog brda".

O ljubavnom životu lepotice jugoslovenskog filma puno se nagađalo. Poznanstvo sa rediteljem Dejanom Karaklajićem, koga je srela na snimanju "Užičke republike", odvelo ju je prvi put pred oltar. 

Pročitajte: Najveća tajna Nede Arnerić - planirala je da usvoji dete

Zbog iznenadne ljubavi koja joj se desila sa Dejanom Neda je odlučila da odbije inostrane uloge, rizikujući karijeru. Iako je brak trajao samo dve godine, ostali su prijatelji do kraja života.

- Neda je bila duševna osoba. Još kao mlada posedovala je neku iskrenost, nešto što ju je činilo posebnom. Bila je zvezda, ali na neotrcan način - izjavio je Karaklajić.

- Zanimljivo je da je rođena istog dana kada i moja mama, kao i baka. Ispostavilo se da su tri veoma važne osobe u mom životu rođene na isti dan. Njih tri su se obožavale i posle našeg razvoda Neda ih je obilazila i dolazila da se sa njima druži - dodao je Nedin bivši suprug za magazin "Gloria".

Volela ga je u inat svima

Neda je šokirala javnost svojim drugim brakom sa kolegom Radetom Markovićem, koji je od nje bio stariji 32 godine. Njihova ljubav bila je često osporavana, ali je za Nedu ta razlika u godinama bila nebitna.

Rade ju je uveo u svet ozbiljne muzike, književnosti i ljubavi prema prirodi. Brak je trajao tri godine, a Neda je uvek sa nostalgijom govorila o njihovom vremenu provedenom zajedno.

Dalibor Danilović

 

Zbog svoje lepote bila je san mnogih muškaraca. A ona je često sanjala o umetniku Arsenu Dediću.

- Kad je bio mlad, pre Gabi, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne - rekla je Neda jednom prilikom za "Hello".

Najveća ljubav Nede Arnerić

Treći brak, sa doktorom Miloradom Mešterovićem, bio je najduži – trajao je više od tri decenije. Ljubav se rodila nakon pozorišne predstave, a ubrzo su započeli zajednički život.

Neda je u Miloradu pronašla stabilnog i plemenitog partnera, za koga je uvek osećala da je korak ispred nje. Ipak, u njihovom braku postojala je praznina – nisu imali dece.

Pročitajte: Posle njegove smrti Neda Arnerić više nije htela da živi

Iako je uvek želela dete, Neda je za magazin "Gloria" izjavila da ne žali što nije postala majka, smatrajući da bi odgajanje deteta u savremenom svetu bilo prevelika odgovornost.

Dalibor Danilović

 

- Ma koliko sam želela da imam svoje dete, maltene sam srećna što ga nemam. Podizati zdravo dete u ovako nezdravim uslovima zaista je neverovatna odgovornost.

- Ništa mi se ne sviđa ovaj 21. vek, i bolje je što sam ušla u njega bez dece.

Pročitajte: Trideset godina kasnije, naježićete se: Neda Arnerić preminula je baš na taj dan

Po Miloradovoj smrti, Neda je upala u tešku depresiju, boreći se sa tugom i gubitkom.

Ljubavni život Nede Arnerić bio je nabijen strastima, usponima, velikim iskušenjima, ali i teško zamislivim očajem, što mnogi ne mogu da povežu sa onakvom lepotom. No, i to nam dosta govori o širini i vrednosti života.

Komentari. (0)

Loading