Novak Đoković

Bilo je neizbežno: Novak Đoković operisan

Autor:

05.06.2024 13:23

Foto: R.Z./ATAImages

Foto: R.Z./ATAImages

Novak Đoković operisan jutros u Parizu, ovo su detalji



Najbolji teniser sveta Novak Đoković operisan je danas u Parizu, prenosi "Gazeta delo Sport".

Nakon što je juče povredio koleno u osmini finala protiv Argentinca Fransiska Serundola, Đoković je bio prinuđen da se povuče sa Rolan Garosa.

Profimedia

 

Italijanski mediji navode da će srpski teniser zbog operacije odsustvovati tri nedelje sa terena zbog čega će najverovatnije da propusti Vimbldon.

Takođe, navodi se da Đoković želi da se oporavi do Olimpijskih igara, koje počinju 26. jula u Parizu.

Pročitajte Snimak magnetne rezonance Novaka Đokovića nije dobar, ozbiljnije je nego što se mislilo

Inače, Đoković je u ponedeljak pobedio Serundola 6 : 1, 5 : 7, 3 : 6, 7 : 5, 6 : 3, ali je posle jučerašnjih dodatnih pregleda odlučio da se povuče sa turnira zbog povrede.

Prema prvim procenama, ukoliko je sve urađeno kako treba, srpski as će biti tri nedelje van terena, što znači da postoje realne šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu.

Clive Brunskill/Getty Images

 

Podsetimo, Novak je povredu meniskusa doživeo u drugom setu meča sa Fransiskom Serundolom u osmini finala Rolan Garosa, pa iako je gubio 2 : 1 u setovima i 4 : 2 u četvrtom setu, sa takvim problemom je uspeo da preokrene i da dobije meč.

Ali, juče je objavio da se povlači sa turnira nakon što mu je na pregledu magnetnom rezonancom dijagnostikovano oštećenje meniskusa. Njegov rival Kasper Rud je bez borbe prošao u polufinale, piše Direktno.rs.

Komentari. (0)

Loading