Katarina Karađorđević

Razvela se pa se udala za princa: Prvi muž Katarine Karađorđević nije Srbin

Autor:

20.06.2024 11:30

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Prvi muž Katarine Karađorđević mnogima je nepoznanica, evo ko je on



Katarina i Aleksandar Karađorđević venčali su se 1985, godinu dana nakon upoznavanja u Vašingtonu. Kum im je bio grčki kralj Konstantin, a stari svat Tomislav, Aleksandrov stric, ali malo je poznato da Aleksandar nije prvi muž Katarine Karađorđević.

Oboma je to bio drugi brak. Sin poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra II venčao se 1972. godine sa španskom princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse, sa kojom je dobio tri sina.

Toby Melville/ Getty Images

 

S druge strane, Katarina Karađorđević, devojačko Batis, u drugi brak ušla je sa dvoje dece, sinom Dejvidom i ćerkom Alison.

Bivša supruga Aleksandra Karađorđevića dobro je poznata javnosti, često dolazi u Srbiju u posetu Filipu i njegovoj porodici, ali, s druge strane, o prvom mužu Katarine Karađorđević ne zna se mnogo. 

Pročitajte Aleksandar i Katarina Karađorđević - Dobročinstvo na delu

Poznato je samo da se čovek sa kojim je princeza dobila decu zove Džek Endruz i da je Amerikanac, preneo je svojevremeno hellomagazin.rs.

Inače, Katarina Karađorđević ima petoro unučadi.

Luka Šarac

 

Dejvid ima sina Aleksandra, a Alison Amandu, Stefani, Nikolasa i Majkla. Godine 2021. postala je i prabaka, a u vremenu provedenom sa decom, posebno ćerkom, Katarina neizmerno uživa.

Komentari. (0)

Loading