Momčilo Bajagić

Bajaga neće održati koncert na Hipodromu, ona je razlog

Autor:

25.06.2024 12:56

Foto: Zorana Mandić/ATAImages

Foto: Zorana Mandić/ATAImages

Bajagin koncert neće se održati na Hipodromu



Bajagin koncert, prema najnovijim informacijama, neće se održati na Hipodromu. 

Naime, dugo najavljivani koncert benda "Bajaga i Instruktori", koji je prvobitno bio zakazan za 31. avgust, biće održan na drugoj lokaciji. Članovi benda izdali su zvanično saopštenje i objasnili da će se svirka održati u zakazanom terminu, ali na novoj lokaciji.

ATA Images

 

Fantastičnih 40 godina uspešne karijere Bajaga i Instruktori proslaviće svirkom na beogradskom Ušću, a članovi benda su objavom na svom Instagram profilu objasnili razloge zbog kojih je došlo do velike i iznenadne promene.

- Dragi naši, želimo da vas obavestimo da će se najavljeni, do sada najveći koncert Bajage i Instruktora u Beogradu - "Samo nam je ljubav potrebna", povodom 40 godina postojanja benda, zakazan za subotu, 31. avgusta, održati u navedenom terminu, ali na novoj lokaciji - Ušće!

Pročitajte Zbog ovoga su Bora Čorba i Bajaga jedno drugom rekli zbogom, kompromis nije postojao: Izbacio sam ga

Svesni smo da je ova promena neočekivana, odluka nije bila laka, ali smo je doneli iz nekoliko razloga, koje želimo da predočimo javnosti - navodi se u saopštenju.

- Naša najveća želja je da ovaj koncert bude nezaboravno iskustvo i prilika za uživanje za našu vernu publiku, ali i najlepša muzička razglednica poslata iz Beograda.

Stoga smo, sa puno pažnje i odgovornosti, uzeli u obzir naknadne informacije sa terena i sve aspekte koji bi to, na bilo koji način, mogli ugroziti ili dovesti do neke nepredviđene štete ili okolnosti koje je teško kontrolisati.

Antonio Anhel / Ata images

 

Donošenju ove odluke prethodile su detaljne konsultacije sa stručnim licima i relevantnim javnim službama, kao i našim saradnicima – firmama "Sky music" i "Stage pro".

S tim u vezi ključni faktori koji su uticali na odluku o promeni lokacije vezani su za potpuno bezbedan i komforan dolazak publike do koncertne zone, kao i zaštita ergele sa konjima na Hipodromu Beograd.

Svi konji, njih oko 200, morali bi zbog buke biti dislocirani sa beogradskog hipodroma, i to na duži period, s obzirom na zahtevnu tehničku postavku i opsežne pripreme.

Imajući sve navedeno u vidu, a sa željom da u svim segmentima zadržimo visokopostavljene produkcijske standarde za ovaj koncert, doneli smo odluku o promeni mesta održavanja koncerta - stoji u zvaničnom saopštenju benda.

 

Komentari. (0)

Loading