Vesna Dedić

Ovoliku platu je Vesna Dedić imala na RTS-u, skoro kao...

Autor:

26.06.2024 20:00

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Možete li da pretpostavite kolika je plata Vesne Dedić bila dok je radila na Javnom servisu?



Krajem 2019. godine Vesna Dedić je odlučila da je vreme da se krene dalje, da svoju autorsku emisiju "Balkanskom ulicom" emituje na nekoj drugoj televiziji, a ne na Javnom servisu Srbije.

Mnogi su bili šokirani ovom odlukom, kako njeni prijatelji, članovi porodice, tako i oni koji nedelju provode uz portretske intervjue koje ona najbolje radi, ali razloga je bilo mnogo, a jedan od njih bio je i plata Vesne Dedić.

M.P./ATAImages

 

Posle više od četiri i po godine voditeljka je iskreno progovorila o jednom izuzetno turbulentnom i emotivno teškom periodu kada je posle skoro tri decenije odlazila iz medijske kuće u kojoj je stekla znanje i iskustvo.

Radno mesto je napustila na svoj zahtev, a nije bila zadovoljna ni platom, ni statusom u televiziji Javnog servisa. Neretko je pokušavala da nađe kompromis sa čelnicima televizije, ali u tome nije uspela.

Plata Vesne Dedić bila je ovolika

Od 21. godine radila je na raznim projektima RTS-a, ali njena autorska emisija svakako je njen najveći karijerni pečat, te i danas beleži veliku gledanost na kablovskoj televiziji.

- Meni nisu priznali status autora iako radim autorsku emisiju. Otišla sam s platom 53.400 dinara. 

Antonio Ahel/ Ata Images

 

Ne volim da kukam, ne volim da se žalim i ne volim da tražim. Sve vreme, tokom tih loših godina, ja sam bila, pre svega, majka - kazala je Vesna Dedić za Hype televiziju.

- Ja sam se trudila celog života da moje dete nikada ne pomisli da je razvod mene oštetio, da je biti samohrana majka velika žrtva.

Pročitajte Vesna Dedić spremna zbog partnera sve da ostavi - Fatalna ljubav je tu

Ja sam se uvek ponašala kao da je ceo moj život jako glamurozan - rekla je voditeljka i književnica.

Iako je plata Vesne Dedić za normalan život bila izuzetno mala, skoro kao minimalac, novinarka se uvek trudila, i u tome uspevala, da njena mezimica Lenka to ne oseti.

Baš zato danas je Vesnina ćerka jedna od najmlađih naučnica srpskog porekla, koja svoju karijeru gradi u Los Anđelesu, gde je na doktorskim studijama.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Komentari. (0)

Loading