Voja Brajović

Iznenadićete se kad čujete kolika je penzija Voje Brajovića, zaslužuje mnogo više

Autor:

07.07.2024 12:59

Foto: A.K. / ATAImages

Foto: A.K. / ATAImages

Penzija Voje Brajovića više nije tajna



Penzija Voje Brajovića, srpskog glumca koji je svojom izvanrednom veštinom osvojio srca publike širom regiona, mnoge je iznenadila. 

A.H/Ata Images

 

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca rođen je 11. maja 1949. godine u Valjevu. Njegova bogata karijera obuhvata različite umetničke sfere, ostavljajući neizbrisiv trag u srpskoj kulturi. 

Pročitajte Napustila medicinu, pa se zaposlila u butiku - Upoznajte Ljiljanu, prvu suprugu Voje Brajovića (foto)

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom Valjevu, a još od malih nogu pokazivao je izvanredan talenat za glumu.

Godine 1967. upisao se na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na smeru za glumu. Njegova posvećenost i veštine brzo su ga istakle među kolegama, a 1971. je diplomirao.

Već od 1969. godine postao je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, a njegove interpretacije postale su sinonim za duboku povezanost sa ulogom.

Tokom karijere Brajović je ostvario zapažene uloge u brojnim serijama i filmovima, a najpoznatija je bila uloga Tihog u „Otpisanima“.

Uzimajući u obzir njegov talenat, enormni uspeh, predanost radu i nagrade koje su se tokom godina nizale mnogi su se zapitali kolika je penzija Voje Brajovića.

Boško Karanović

 

Penzija Voje Brajovića više nije tajna. Naime, odlukom Vlade Srbije on se našao na spisku umetnika koji su dobili nacionalnu penziju koja iznosi oko 73.114 dinara.

– Pored zadovoljstva i radosti što sam među odabranima, moram da kažem da osećam potrebu da se obratim i utičem da ne bude limita nego da svako po zasluzi za vrhunski doprinos u kulturi dobije nacionalnu penziju. To ne opterećuje budžet, verujte mi.

I draže mi je što će nacionalne penzije nastaviti da postoje, iz vremena kada sam se za to angažovao, nego što sam izabran – rekao je glumac, a prenosi Nova.rs.

Komentari. (1)

Loading
Mile Limanac

08.07.2024 13:20

Dosta mu je. Uz svoju starosnu penziju, honorare za uloge na TV ima 10 puta više, mesečno, od mbogih penzionera.