Snežana Divac

Snežana Divac blistavu karijeru ostavila je zbog supruga i porodice, ovo je njena prva ljubav

Autor:

10.07.2024 14:26

Foto: mirko tabašević

Foto: mirko tabašević

Supruga Vlada Divca ovo je po profesiji



Snežana Divac život je podredila suprugu, njegovoj karijeri i odgajanju troje dece u Americi, pa malo ko zna da je i ona završila veoma težak fakultet.

Supruga Vlada Divca po vokaciji je glumica, pojavila se u nekoliko holivudskih filmova, među kojima je i „Dvostruka nevolja”, gde je igrala prostitutku, ali i „Play it to the bone” u kojem je pričala srpski s glavnom glumicom.

Ata Images/B.P.

 

Ona se u Sjedinjenim Američkim Državama predstavljala kao Ana Divac, ali je glumački put započela u Srbiji.

U pozorištu je ostvarila nekoliko rola, a najznačajnija je uloga Ružice, prijateljice Mileve Ajnštajn u istoimenoj predstavi Vide Ognjenović.

Neki od njenih klasića su Dragan Jovanović, Ivana Žigon, Nataša Vlahović, Dejan Matić, Dejan Paroški, Goran Daničić, Dušica Stefanović, Igor Pervić i Nebojša Ljubišić.

Supruga Vlada Divca pokušala je da upiše i ova dva fakulteta

O školovanju i fakultetu govorila je tek u nekoliko navrata za medije, otkrivši da je uvek naginjala ka umetnosti iako je pokušavala da upiše tri fakulteta:

- Tri fakulteta su se našla na mojoj listi želja za upis. Psihologija, novinarstvo i gluma.

Uvek sam želela da osetim kako izgleda živeti više od jednog života, pa sam bez ikakvog iskustva pokušala da upišem FDU i nije mi uspelo.

Ata Images/B.P.

 

Da ne bih izgubila godinu, upisala sam novinarstvo na FPN i odslušala prvu godinu sa Ivicom Dačićem i ostalim kolegama.

Stalno sam se družila s njim i s još jednim kolegom koji je kasnije postao di-džej. Njih dvojica su bili prilično upadljivi kada se pojave zajedno jer je Ivičin drug bio jako visok pa su ih svi na fakultetu znali zbog toga.

Sledećeg septembra smo prestali da budemo kolege jer sam iz drugog puta upisala glumu.

U devedesetim smo se Vlade i ja jasno deklarisali protiv Miloševićevog režima, ali to nijednog trenutka nije omelo Ivicu da bude ljubazan prema nama kad god nas sretne - rekla je u jednom intervjuu.

Pročitajte Ne, to nije hotel - Vila Ane i Vlada Divca jedna je od najluksuznijih u Beogradu (foto)

U Holivudu je pokušavala da se ostvari u svojoj profesiji, ali je dobijala manje, epizodne uloge. Jedna od njih je rola prostitutke u „Dvostrukoj nevolji” iz 1992. godine.

Iako nije bio niskobudžetni, film nije ostvario uspeh u bioskopima. Nekoliko godina kasnije, supruga Vlada Divca je takođe imala manju ulogu u filmu „Edi” sa slavnom Vupi Goldberg (gde je igrao i njen muž).

 

Komentari. (0)

Loading