Lamin Jamal

Pre 17 godina u Mesijevom naručju, a danas zvezda Evropskog prvenstva: Evo ko je Lamin Jamal (foto)

Autor:

13.07.2024 12:51

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Fotografija Lamina Jamala i Lionela Mesija obišla svet



Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se ove godine održava u Nemačkoj, ljubitelji fudbala pomno prate, a u finalu, 14. jula 2024, godine, snage na terenu će odmeriti Španija i Engleska. 

Justin Setterfield / Getty Images

 

I dok mnogi prognoziraju koji od dva tima će osvojiti titulu, fotografija Lamina Jamala, mladog reprezentativca Španije, postala je viralna na društvenim mrežama. 

Pročitajte Dok se Kejt bori sa kancerom, princ Vilijam uslikan na ovom mestu, neočekivano (foto)

Fotografija Lamina Jamala i legendarnog fudbalera Lionela Mesija nastala je u svlačionici stadiona Kamp Nou u Barseloni 2007. godine za godišnji kalendar kluba u okviru humanitarne akcije.

Na pomenutoj slici Mesi, tada dvadesetogodišnjak, u naručju drži bebu Jamala, koji će nepunih 17 godina kasnije postati najmlađi strelac u istoriji evropskih prvenstava i jedan od najvećih talenata današnjice.

Španski reprezentativac se u utorak, 9. jula, upisao u fudbalsku istoriju. Izjednačujući gol Lamina Jamala u polufinalnoj utakmici protiv Francuske jedan je od onih golova koji izdržavaju test vremena.

Stu Forster / Getty Images

 

Fudbaler Barselone primio je loptu na nekih 25 metara, nakon nekoliko finti se oslobodio čuvara, te je lopta završila u gornjem uglu francuskog gola.

Pročitajte Srpski zet odbranio čak i Ronaldu penal - Evo ko je Jan Oblak, dečko Olge Danilović

Fotografija Lamina Jamala i Mesija koju možete pogledati OVDE ponovo je izašla na videlo nakon što ju je Jamalov otac objavio na svom Instagram profilu uz tekst: „Početak dve legende”.

Da se radi o generacijskom talentu, saglasne su i fudbalske legende.

- Superzvezda je rođena. Bio je to trenutak utakmice, možda i celog turnira - rekao je bivši engleski napadač Gari Lineker, sada BBC voditelj.

Podsećanja radi, Lamin Jamal rođen je 13. jula 2007. u Espluges de Ljobregatu. Trenutno nastupa za fudbalski klub „Barselona”, a nedavno je postao najmlađi strelac na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Komentari. (0)

Loading