Žarko Cvejić

Gledali ste ga na televiziji, a niste znali da je on sin Branka Cvejića (foto)

Autor:

25.07.2024 13:39

Foto: Stefan Tomašević ATA Images

Foto: Stefan Tomašević ATA Images

Sin Branka Cvejića školovan i uglađen gospodin



Legendarni glumac Branko Cvejić imao je tu sreću da svoju srodnu dušu sretne u ranoj mladosti. Tokom godina zajedničkog života nikada se nisu posvađali, a u braku su dobili sina i ćerku. 

Antonio Ahel / Ata Images

 

Sin Branka Cvejića studirao je na Oksfordu, doktorirao je u Americi, a potom se vratio u sprsku prestonicu gde je počeo da gradi karijeru. Njegova rođena sestra, s druge strane, živi i radi u Briselu. 

Pročitajte Jedva je zadržala suze - Udovica Branka Cvejića posle dužeg vremena u javnosti

‒ Moj sin Žarko docent je na Fakultetu za medije i komunikacije, gde je i prodekan.

Njegova supruga je arhitekta, što je sada vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru ‒ pohvalio se jednom prilikom Branko. 

Uglađeni sin Branka Cvejića gostovao je nedavno na televiziji. On je, naime, u Dnevniku na Novoj S predstavljao grupu od oko trista roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar”.

Bila je to jedinstvena prilika da ga vidimo u javnosti, a tema o kojoj je govorio vrlo je aktuelna i više nego ozbiljna. Žarko se i sam ostvario u ulozi oca, a ćerka Zora centar je njegovog sveta.

 

 

Podsećanja radi, Branko Cvejić rođen je u Beogradu 25. avgusta 1946, gde je završio Petu beogradsku gimnaziju, a odmah nakon toga je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 

Enormnu popularnost stekao je ulogom Baneta Bumbara u televizijskoj seriji „Grlom u jagode”, kao i u domaćoj seriji „Stižu dolari”.

Supruga Vesna osvojila ga je na prvi pogled, a njihova ljubavna priča i danas inspiriše.

Velikan srpskog glumišta je nakon 36 dana provedenih u bolnici, nažalost, izgubio bitku sa opakom bolešću 2022. godine. Iza sebe je ostavio neutešnu porodicu, kolege i prijatelje. 

 

Komentari. (0)

Loading