Ceca Kitić

Olimpijske medalje Ceci Kitić ne znače mnogo, ali ovo će pamtiti dok je živa (video)

Autor:

30.07.2024 16:48

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Reči Cece Kitić će svaki sportista razumeti



Najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić (63) poslednjih godina promenila je život iz korena.

Antonio Ahel ATA Images

 

Otvorila je pekaru na Novom Beogradu u kojoj radi zajedno sa ćerkom Marom, dok je njen sin Nikola zaposlen na aerodromu, a mlađa ćerka Sandra na kruzeru u Nemačkoj.

Pročitajte Olimpijci, slušajte! Vanja Grbić udelio savet, ove reči se pamte

Ipak, osvajanja zlata na Igrama 1984. u Los Anđelesu i srebra 1980. u Moskvi rado se seća, a njeni uspesi i posvećenost sportu i danas inspirišu mnoge sportiste. 

U prvoj epizodi serijala “Gde je naše olimpijsko blago” poznata rukometašica pričala je o slavnim danima u nacionalnom dresu, a reči Cece Kitić dugo će se pamtiti.

- Moje olimpijske medalje su tu negde. Jednu sam, nažalost, izgubila, drugu smo našli. Inače nisam neko ko pridaje mnogo važnosti tome.

Ne želim od stana da pravim muzej, gore su mi, ali ih se vrlo rado sećam. Nešto mi puno ne znače zbog raznih stvari koje su se desile, ali bude emocije i sećanja na neka lepa vremena.

Antonio Ahel ATA Images

 

Na prve Olimpijske igre otišla je sa samo 20 godina. Takmičenje se održavalo u Moskvi, a reči Cece Kitić će svaki sportista razumeti.

Pročitajte Verovali ili ne Svetlana Kitić ima ovoliku penziju, počela je da radi i u pekari

- To mi je ostalo u sećanju, druženje, dogodovštine, zlato, padanje navijača... Hiljadu sam intervjua imala, ali kad treba da nađem reč, ne mogu. Nije da nisam rečita ili maštovita, ali ne može da se opiše.

Stojite na postolju, najbolji ste, Olimpijske igre su vrh svega, gleda vas ceo svet. Prvo sam pomislila na celu naciju, znaš da cela zemlja slavi i da si ti olimpijski pobednik.

Ma naježila sam se, kosa mi se digla na glavi. To je ono za šta živiš i treniraš četiri godine. Više si sa drugaricama, saigračicama, nego sa decom.

Četiri godine nisu uzalud, ostvario si san i nešto za šta vredi živeti i raditi - glasile su reči Cece Kitić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLIC TV (@blictelevizija)

 

 

Komentari. (0)

Loading