Sonja Savić

Ovaj čuveni glumac zabavljao se sa Sonjom Savić, ljubav su krili godinama (foto)

Autor:

31.07.2024 16:29

Foto: youtube printscreen / slučajni partneri

Foto: youtube printscreen / slučajni partneri

Bivši dečko Sonje Savić naširoko je poznat u umetničkim krugovima



Najveća zvezda jugoslovenske kinematografije Sonja Savić je zahvaljujući neverovatnom talentu dobila brojne uloge kojima je oplemenila srpsko glumište.

Za razliku od posla u kome je briljirala, privatni život glumice bio je daleko od sjaja i glamura, a malo ko zna da je ovaj glumac bio dečko Sonje Savić.

youtube printscreen / slučajni partneri

 

Tokom gostovanja u emisiji „Balkanskom ulicom” glumac Ivan Jeftović otkrio je dugo čuvanu tajnu - da je čuveni Slavko Štimac bio dečko Sonje Savić.

Pročitajte Najveća zvezda bivše Juge umrla u prljavštini i praznom stanu, a njene poslednje reči paraju dušu

- Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca koji je primetio da lutam i pitao me hoću li nešto da pojedem s njim. Budući da mi je bio idol, pristao sam.

Pre nego što smo seli u taksi, napomenuo mi je da ćemo samo nakratko svratiti kod njega i njegove devojke. Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena s raščupanom kosom preko lica.

Odmah je počela da viče na Slavka: „Kada ćeš da prestaneš da mi dovodiš svoje obožavaoce”. U jednom trenutku je sklonila kosu s lica i shvatio sam da je to Sonja Savić.

Jeo sam viršle sa Sonjom i Štimcem i veće sreće za mene nije bilo. Onda me je ona ispitivala kako se zovem i prezivam i nekako došla do zaključka da sam Vladin sin.

Holivudska priča, zar ne - ispričao je.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Podsećanja radi, Sonja Savić tokom karijere igrala je u pedesetak filmova, a „Una“, „Život je lep“, „Balkanski špijun”, „Šećerna vodica” samo su neki u kojima je istinski briljirala.

Iako su joj mnogi predviđali blistavu karijeru, glumica je skrenula sa pravog puta. Preminula je u 48. godini, u svom stanu u kojem nije bilo nameštaja, već se tu nalazio samo jedan prljavi dušek. 

S druge strane, Slavko Štimac sreću je pronašao pored Vesne Golubović, autorke mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija.

Vesna i Slavko ne mogu se sresti na javnim dešavanjima. Njihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

Komentari. (0)

Loading