Sportisti

Sija sunce kao zlato: Vaterpolisti stigli u Beograd, Damir Mikec i Aleksandra Perišić jedva čekaju doček

Autor:

12.08.2024 15:15

Foto: Dušan Milenković / ATA Images

Foto: Dušan Milenković / ATA Images

Doček sportista na aerodromu emotivan, evo šta su izjavili za medije



Doček sportista na aerodromu "Nikola Tesla" bio je emotivan. Zlatni "delfini" stigli su danas u Beograd, kao i Damir Mikec, koji je takođe uzeo zlatnu medalju.

Zajedno sa njima stigla je i Aleksandra Perišić koja je osvojila srebrnu medalju u tekvondou, a potom su se obratili medijima.

Dušan Milenković / ATA Images

 

Nikola Jakšić govorio je o podršci drugih sportista.

- Nismo izlazili iz sela, ali smo jako navijali za sve preko TV-a. Ne verujem da su nas baš čuli, ali smo jako navijali i ispratili smo sve naše sportiste.

Mandić je pričao o podršci koju su dobili od Đokovića:

- Turnir je bio dugačak i u našem nekom stilu sa usponima i padovima. Težak momenat je bio nakon poraza od Australije, nismo ličili na sebe. 

Pročitajte Bronza sija kao zlato - Košarkaši Srbije osvojili medalju, bravo

Taj poraz nas je duboko dotakao i isporovocirao. Hvala i Novaku koji je došao da nas poseti u selu. Bili smo u sobi, razmišljali smo šta i kako, on ušao i održao iskren govor od srca. Mislio je to što je rekao, doprlo je do nas i dalo nam motivaciju. 

A onda smo još više uživali kad smo videli kako je on došao do zlata. Lepa priča i za njega i za nas. Bio je nekih deset minuta, govorio je kroz šta je on prolazio, iskreno i emotivno. I zahvalni smo mu na tome.

Dušan Milenković / ATA Images

 

Miloš Ćuk je poručio:

- Kroz grupu smo se mučili i od četvrtfinala smo krenuli bolje, bilo je onako kako smo mi hteli da izgledamo. Sve je planski rađeno.

Sava Ranđelović:

- Hvala vam što ste došli. Što se nas tiče, mi smo tu da igramo i u Los Anđelesu i jurimo četvrto zlato. Kao Durent.

Pročitajte Kralj tenisa - Novak Đoković osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, bravo!

Damir Mikec, koji je sa Zoranom Arunović osvojio zlatnu medalju, po dolasku je istakao:

- Olimpijske igre su zaista završene jer sam ja konačno došao u Beograd. Imali smo drugačije igre, bili smo 300 kilometara udaljeni. Nismo osetili baš taj žar i moja velika želja je bila da ostanem nekoliko dana duže.

Promukao sam navijajući za moje kolege, nadam se da sam im dao vetar u leđa. Baš je Rašović rekao na prijemu kod predsednika: "Damire, hajde opet ti uzmi medalju pa nas izlupaj po čelu da bude kao u Tokiju". Jako smo se zagrlili i stisli u selu na dočeku.

To nisam hteo da propustim. Ostaje žal za nekim prilikama, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni zbog pet medalja. Počastvovan sam i što sam na zatvaranju nosio zastavu.

Dušan Milenković / ATA Images

 

Još nemam osećaj da uz moje ime ide epitet olimpijskog pobednika. Velika je čast predstavljati svoju zemlju na jednom takvom takmičenju. Plan je Los Anđeles, što da ne, idemo korak po korak.

Aleksandra Perišić ushićeno je izjavila:

- Ovo nije kraj, idemo dalje! Možda se nije videlo na početku, ali srce mi je puno zbog svega što smo uradile. Hvala svima. Ali kažem, ovo nije kraj.

Dušan Milenković / ATA Images

 

 

Komentari. (0)

Loading