Alen Delon

Ljubavna priča Alena Delona i Romi Šnajder bila je strasna i tragična, ali veća od svih koje smo ikad videli na filmskom platnu

Autor:

18.08.2024 14:04

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Alen Delon i Romi Šnajder ludo su se voleli, ali bajka nije imala srećan kraj



Alen Delon, francuska filmska ikona i jedan od najpopularnijih glumaca u istoriji pokretnih slika, preselio se u večnost. Harizmatičan, prezgodan i prelep, ostavio je iza sebe bezbroj nezaboravnih uloga, nekoliko tona šarma, ali i buran ljubavni život.

Smenjivale su se strasti i tuge, a najstrasnija i najtužnija bez sumnje je bila turbulentna veza sa koleginicom čiji je status jednako legendaran. Alen Delon i Romi Šnajder ludo su se voleli, ali njihova priča nije izdržala test vremena.

Profimedia

 

Čuveni Francuz bio je veliki zavodnik, što je opšte poznato. Žene su ga obožavale, a nisu mu odolele ni brojne poznate dame. Nije ni on njima.

„Znao sam da posle nje više ništa neće biti kao pre“, rekao je kada je upoznao Romi, filmsku divu nemačkog porekla, koja je takođe ostavila neizbrisiv trag u svetu sedme umetnosti.

Pročitajte Odlazak diva kinematografije i francuskog nacionalnog heroja - Alen Delon izgubio bitku sa teškom bolešću

Alen Delon i Romi Šnajder prvi put su se sreli na aerodromu "Orli" 1958. godine. Nije ostavio poseban utisak na nju, možda i zato što je, kako je navodno priznala, delovao prilično arogantno. No, ubrzo je promenila mišljenje.

Nekoliko meseci kasnije ponovo su se videli na snimanju filma „Kristin“. Odlučan da je impresionira i pokaže se u daleko boljem svetlu, Alen joj je poklonio buket ruža. Zajedno su otputovali u Brisel na filmski festival i – ostalo je istorija, koja prevazilazi i najljubavnije holivudske priče.

Keystone/Hulton Archive/Getty Images

 

Romi je pala na njegov čuveni šarm, a svet šou-biznisa dobio je novi glumački par. Bili su lepi, mladi, zaljubljeni, savršeni, stvoreni jedno za drugo, ili je bar tako izgledalo.

Hemija je bila toliko intenzivna da su, gde god bi se zajedno pojavili, širili neku posebnu auru.

Vatre ljubavi i strasti gorele su svuda oko njih, međutim, plamen je počeo da jenjava sa rastom Delonove popularnosti. Postao je seks-simbol i planetarna opsesija, što se njegovoj izabranici nije previše dopadalo.

Odlučila je da napusti Nemačku i preseli se u Pariz kako bi bila sve vreme s njim. Uskoro su se i verili. Međutim, do oltara nikad nisu stigli.

Po povratku iz Holivuda, gde je 1963. godine snimala film, Romi je zatekla buket crnih ruža i poruku na ogledalu: „Otišao sam u Meksiko sa Natali. Ne vraćam se.“

Ta Natali, takođe glumica, kasnije je postala gospođa Delon.

Keystone/Getty Images

 

A Romi? Bila je toliko slomljena, da je pokušala sebi da oduzme život. Spasli su je u poslednji čas. Pala je u depresiju, ali je uspela nekako da ponovo stane na noge i vrati se poslu.

Sudbina je htela da se Alen Delon i Romi Šnajder ponovo sretnu nekoliko godina kasnije, na snimanju kultnog ostvarenja „Bazen“. Hemija je i dalje bila jaka, ali ovog puta odlučili su da budu prijatelji. To su ostali do kraja njenog kratkog života.

Posle raskida sa Alenom, Romi se 1966. udala za nemačkog režisera i glumca Harija Mejena, sa kojim je dobila sina Davida. Dečak je nastradao kada je imao samo 14 godina, u bizarnoj nesreći.

Pošto je zaboravio ključeve kuće, David je pokušao da preskoči ogradu, onu staromodnu sa šiljcima, ali se slučajno okliznuo. Jedan šiljak probio je arteriju na butini, nanevši fatalne povrede. Nekako je uspeo da dopuzi do kućnog praga, ali je kasnije u bolnici iskrvario na smrt.

Romi, koja je u drugom braku sa Danijelom Bjazinijem dobila ćerku Saru, nikada se nije oporavila posle gubitka sina. Preminula je od infarkta 1982, nedugo posle tragedije. Imala je samo 43 godine kada se srce slomilo od beskrajne tuge i teških životnih udaraca.

Pascal Le Segretain/Getty Images

 

Kada je čuo za njenu smrt, Alen je bio skrhan od bola. Nije imao snage ni da se pojavi na sahrani. Pričalo se da ju je sahranio na svom imanju, međutim, to nije istina.

“Takva ljubav se ne zaboravlja. A moja ljubav ima Romino lice”, otkrio je mnogo godina kasnije. Jednostavno, neke ljubavi bile su i ostale religija za sebe. Možda će se nekadašnji zlatni par sada ponovo sresti, negde u večnosti.

U braku sa Natali dobio je sina Entonija, koji je krenuo njegovim stopama. Velika ljubav slavnog glumca bila je i koleginica Mirej Dark, kao i holandska manekenka Rozali van Bremen sa kojom ima sina Alena Fabijena i ćerku Anušku.

Pročitajte Kanski festival - Alenu Delonu ćerka uručila nagradu za životno delo

Iza svog tog glamura, bleštavih svetala reflektora i slike savršene ikone stila krile su se velike tuge, emotivni gubici i teške odluke zbog kojih je, prema sopstvenom priznanju, mnogo puta zažalio.

No, Delon je imao objašnjenje za drugu stranu medalje: „Ja sam programiran da budem uspešan, ali ne i srećan. To ne ide zajedno.”

 

Komentari. (0)

Loading