Alen Delon

Sahrana Alena Delona u najstrožoj tajnosti, biće mu ispunjena poslednja želja

Autor:

24.08.2024 17:39

Foto: Photo byAndreas Rentz/Getty Images

Foto: Photo byAndreas Rentz/Getty Images

Sahrana Alena Delona na njegovom imanju u krugu porodice i prijatelja



Sahrana Alena Delona održava se dana u strogoj tajnosti. Na ceremoniju su pristigli najbliži prijatelji i rodbina, a na večni počinak biće ispraćen na svom imanju u La Brilri u Dišiju.

Od glumca se oprašta porodica i četrdesetak prijatelja u privatnoj kapeli na njegovom imanju na ceremoniji koju vodi Žan-Mišel di Falko, bivši biskup i dugogodišnji prijatelj Delona.

John Phillips/Getty Images

 

Di Falko je 2017. nadgledao sahranu glumice Mirej Dark, Delonove partnerke i žene koju je opisao kao ljubav svog života.

Sahrana Alena Delona održava se u najstrožoj privatnosti. Prisutnima je zabranjeno da fotografišu i koriste mobilne telefone. Na zahtev porodice, lokalne vlasti su takođe zabranile letove iznad imanja tokom vikenda.

Pročitajte Ljubavna priča Alena Delona i Romi Šnajder bila je strasna i tragična, ali veća od svih koje smo ikad videli na filmskom platnu

Oko 80 žandarma raspoređeno je ispred imanja, naveli su nadležni.

Sin Alena Delona, Entoni Delon odgovarao je na pitanja novinara dok je prilazio imanju svog oca kako bi prisustvovao sahrani.

Photo by Francois Durand/Getty Images

 

Protekle nedelje ispred kapije imanja obožavaoci su ostavljali cveće, a i danas je oko imanja stigao veliki broj novinara i poštovalaca slavnog glumca.

Alen Delon je dok je bio živ tražio da njegov omiljeni pas, belgijski ovčar Lubo bude sahranjen sa njim, ali je nakon protesta aktivista za zaštitu životinja njegovo troje dece odlučilo da zadrže psa.

Photo by Evening Standard Hulton Archive/Getty Images

 

Delon će počivati pored svojih 35 pasa, što je bila njegova poslednja želja.

Proslavljeni francuski glumac je preminuo 18. avgusta u 89. godini, nakon borbe sa bolešću, pošto mu je 2022. dijagnostikovan limfom.

Komentari. (0)

Loading