Goran Bregović

Brega šokirao priznanjem: Bio sam zaljubljen u Lepu Lukić, fascinirala me je, ona mu ovako odgovorila

Autor:

17.09.2024 20:00

Foto: Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

Vrsni muzičari, doduše iz različitih žanrova, Goran Bregović i Lepa Lukić išli su na zajedničke turneje



Jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora, Goran Bregović (74), otkrio je jednu zanimljivu priču iz mladosti. Naime, priznao je da je bio zaljubljen u Lepu Lukić (84), ali ne na način na koji bi to mnogi pomislili.

Goran Bregović i Lepa Lukić su estradni izvođači koji su zajedno nastupali na turnejama širom SFRJ. Kako kaže, nije bio zaljubljen u nju kao u ženu, već u njenu harizmu, humor i duh.

Jelena Jovanov

 

- Bio sam fasciniran Lepom Lukić, ali ne kao što to ljudi obično misle. Bila je to zaljubljenost u njen šarm, humor i način na koji je mogla da nasmeje ljude. „Bijelo dugme” tada nije mnogo imalo dodira sa estradom, živeli smo nekako izolovano. Ali kada smo krenuli na turneje sa estradnim izvođačima, našli smo se u potpuno novom svetu - rekao je Bregović, i dodao:

- Taj svet je za mene bio čudo. Lepa Lukić je bila pravo osveženje, njen humor i stil govora bili su nešto što nisam do tada imao prilike da doživim. Imala je taj južnjački šarm i prostakluke koje bi vas majka kaznila da izgovorite, ali kada ih je ona govorila, to je bilo smešno i šarmantno - prisetio se Brega za „Nedeljnik”.

Pročitajte: Ljiljana Tica o strastvenoj vezi o kojoj je brujala Jugoslavija - Bregović se žalio da ga ometam u komponovanju

Lepa Lukić, koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka bila više od kraljice narodne muzike, ostala je iznenađena Breginom izjavom.

Milan Maricic/ATAImages

 

- Prvi put čujem za to. Brega mi nikada to nije rekao. Da li je stvarno to izjavio? Sećam se tih turneja, bilo nas je mnogo, čak tridesetak pevača išlo je zajedno autobusom. Bilo je i „Bijelo dugme” sa nama. Drago mi je da je bio zaljubljen u mene, ipak je Brega Brega, nije bilo ko. To mi imponuje, ali sad je kasno, godine su prošle - rekla je kroz smeh.

Podsećamo, Lepava Mušović, kako glasi pravo ime dive narodne muzike, tokom karijere stekla je ogromnu popularnost. Ona je prva estradna ličnost koja je imala svoj klub obožavalaca, poznat kao Lepisti, a čak je i francuska televizija radila reportažu o njenom uspehu. 

Pročitajte: Lepa Lukić u suzama: Pevačica otkrila tajnu koju su samo ona i Marinko Rokvić znali

U isto vreme, bend „Bijelo dugme” uživao je neverovatnu popularnost među omladinom, te je njihov susret na turnejama ostao zapamćen kao spoj dve muzičke legende.

Komentari. (0)

Loading