Princ Hari

Princ Hari otkrio čiju sliku drži na displeju: Da li ste ovo očekivali?

Autor:

25.09.2024 15:00

Foto: Riccardo Savi/Getty Images for Concordia Summit

Foto: Riccardo Savi/Getty Images for Concordia Summit

Princ Hari otkrio čiju sliku drži na displeju



Mlađi sin kralja Čarlsa poslednjih nedelja se baš aktivirao i nema dana kada ne učestvuje na nekoj konferenciji u Sjedinjenim Američkim Državama, gde sa porodicom živi od 2020. godine.

Bio je i jedan od govornika tokom Globalne inicijative koja je u utorak održana u Njujorku. Tom prilikom princ Hari otkrio je čiju sliku drži na displeju telefona. Ne, nije Megan, ako ste prvo na nju pomislili.

Alex Kent/Getty Images

 

Pričao je o važnosti zaštite dece na internetu i društvenim mrežama, o rizicima sa kojima se suočavaju najmlađi u onlajn svetu.

Uputio je poziv roditeljima da učine sve kako bi se tim opasnostima stalo na put. U jednom trenutku iz džepa je izvukao telefon i okrenuo ekran prema publici.

Pročitajte Ovo niko nije očekivao - Vilijam i Kejt iznenadili Harija za 40. rođendan, a od kraljevske porodice dobio je još nešto

- Na ekranu je fotografija moje dece. Šta se nalazi na vašem telefonu - upitao je prisutne, pokazujući im sliku sina Arčija i ćerke Lilibet.

U tom trenutku na video-volu iza njega pojavio se mozaik sastavljen od slika dece različitih uzrasta, rasa i nacionalnosti.

Alex Kent/Getty Images

 

- Ova prelepa lica koja vidite, njihovi osmesi i snovi, sve to može prerano da se izgubi i obesmisli pod uticajem društvenih mreža.

Princ Hari otkrio je i da je njegova fondacija “Archewell” pokrenula inicijativu i osnovala “Mrežu roditelja” s ciljem da se ozbiljno pozabavi bezbednošću dece.

Pročitajte Spremila je tortu, čekala ih je, a oni su joj slomili srce - Hari i Megan zadali kraljici Elizabeti bolan udarac pre smrti

Takođe, tokom obraćanja, koje je trajalo 11 minuta, naglasio je da su sa porastom upotrebe interneta porasli i problemi sa anksioznošću i depresijom, što se veoma loše odražava na život najmlađih generacija.

Komentari. (0)

Loading