Novak Đoković

Novakova poruka najljućem rivalu izazvala buru emocija, ovo je poseban dan

Autor:

10.10.2024 21:31

Foto: Lintao Zhang / Getty Images

Foto: Lintao Zhang / Getty Images

Rafael Nadal se povlači iz tenisa



Rafael Nadal se povlači iz profesionalnog tenisa je vest koja je odjeknula širom sveta. Odluka slavnog tenisera izazvala je nevericu i probudila lavinu emocija među ljubiteljima belog sporta.

Među prvima koji su reagovali bio je njegov najveći rival Novak Đoković, koji je putem društvenih mreža uputio dirljivu poruku Špancu.

Hector Retamal/AFP/Profimedia

 

Novak je istakao koliko poštuje Nadala, naglašavajući da je Španac inspirisao milione dece da se bave tenisom i da je njegov trag u ovom sportu neizbrisiv:

- Rafa, jedan post nije dovoljan da iskaže poštovanje koje imam prema tebi zbog svega što si uradio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis, a tvoje dostignuće i borbeni duh će se učiti decenijama. Hvala ti što si me toliko puta gurao do samih granica u našem rivalstvu koje je oblikovalo moju karijeru. Biću u Malagi da ti odam počast za sve što si postigao - napisao je Novak ispod objave na Instagram-profilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Rafael Nadal se povlači iz tenisa ali će ostati šampion, baš kao Nole, koji je ovim gestom opravdao ljudskost i vrline koje ga krase.

Rivalstvo dva najbolja reketa obeležilo je modernu istoriju tenisa, a ostaće zapamćeno kao jedno od najvećih. 

Pročitajte Nadal potpuno slomljen priznao strašne vesti, on mu je jedina podrška (foto)

Novak je emotivnim rečima jasno dokazao zbog čega ga mnogi smatraju najboljim sportistom svih vremena.

Komentari. (0)

Loading