Snežana i Uliks

Premijera "Svemu dođe kraj": Snežana i Uliks Fehmiju u centru pažnje

Autor:

11.10.2024 13:05

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju sinoć su bili zvezde crvenog tepiha



Premijera filma „Svemu dođe kraj” sinoć je u Beogradu okupila veliki broj poznatih ličnosti, među kojima su najviše pažnje privukli Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju.

Skladni par u braku je skoro tri decenije, a i danas izgledaju podjednako zaljubljeno kao prvog dana. Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju pojavili su se modno usklađeni i vidno raspoloženi pozirali okupljenim foto-reporterima.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Crvenim tepihom duž nekadašnje Dvorane doma sindikata, sinoć su prošetali glumci iz filma: Jelena Đokić, Boris Isaković, Živko Anočić, Janko Popović Volarić.

Veliki broj javnih ličnosti, kolega i prijatelja, među kojima su bili Milena Predić, Miodrag Krivokapić, Goran Marković, novinar i urednik Dragoljub Petrović, Dušan Petričić, Branka Petrić, Vanja Milačić, Radoslav Rale Zelenović  i drugi, došlo je da pogleda Grlićevo ostvarenje, nakon čijeg je završetka usledio dug i intenzivan aplauz za ekipu.

Pročitajte Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju sinoć su opčinili Sarajevo, a ovako je pre 30 godina počela njihova ljubavna priča

U publici je bio i naš reditelj Goran Marković koji je govoreći o filmu naveo i to da je pre svega impresioniran hrabrošću reditelja da snimi ovakav film, te da je ovo jedan od boljih naslova u Rajkovom opusu: „Film je glumački lepo odrađen, vrlo lepo snimljen i režiran suptilno i nenametljivo”. 

Marković je dodao i to da ovo ostvarenje vidi kao film koji se okreće osnovim ljudskim vrednostima koje su, čini se, izgubljene.  

Podsetimo, film „Svemu dođe kraj” inspirisan je Krležinim delom „Na rubu pameti”, a u saradnji s Antom Tomićem, Grlić istražuje tamne strane tranzicije i kapitalizma. Kroz dva sveta – bogatih i moćnih koji upravljaju društvom i običnih ljudi koji se suočavaju s nepravdom – film prikazuje borbu koja je istovremeno fizička i moralna.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Puli, u Sarajevu, na festivalu u Herceg Novom. Na pomenutim smotrama nagrađeni su glumci Boris Isaković Zlatnom arenom za najbolju sporednu mušku ulogu, Jelena Đokić Zlatnom mimozom za najbolju žensku ulogu.

Nakon beogradske premijere, sledi novosadska i film počinje da živi svoj bioskopski život.

Komentari. (0)

Loading