Vedrana Rudan

Moja prokleta deca nikako da posete umiruću majku... Vedrana Rudan ponovo podiže prašinu

Autor:

18.10.2024 11:50

Foto: Zorana Mandic/ATA Images

Foto: Zorana Mandic/ATA Images

Objava Vedrane Rudana potresla javnost



Najkontroverznija spisateljica ovih prostora ponovo podiže prašinu. Oštar jezik i specifičan smisao za humor zaštitni su znaci stvaralaštva Vedrane Rudan, koja je i novim tekstom uspela da zaintrigira javnost.

Ovog puta pozabavila se odnosom dece prema bolesnim roditeljima. "Opet o mojoj groznoj djeci", naziv je priče koja je privukla pažnju njenih poštovalaca. No, aktuelna objava Vedrane Rudan iznenadila je i one koji ne prate njen rad.

Zorana Mandić/ATAImages

 

“Jako sam zadovoljna odjekom mog teksta u kome sam opisala gadove, plodove utrobe svoje. Ako niste čitali na svim mogućim portalima, a ni na mom iako stoji ispod ovog teksta, prepričaću vam sadržaj”, počela je Vedrana novu priču.

“Ja na samrti, brzožderući rak hara mojim krhkim, aleluja za ovo “krhkim” telom, a moja prokleta deca nikako da posete umiruću majku.”

Pročitajte Vedrana Rudan o najtežim trenucima - Za 4 meseca bolesti nije došao da me poseti

“Kad je moja poznanica pročitala tekst mislila je da pišem o njenom sinu, razbaštinila ga je idućeg dana, bila je kod najpoznatijeg riječkog notara, i svu je svoju imovinu poklonila kćeri."

"Bratić je u mojoj deci prepoznao svoju i konačno prelomio, prodao je kućerinu u Splitu i sa ženom će se odseliti u Trst. “Stara, tamo su nekretnine jeftinije, jest' da je Trst postao srpski, ali bolje da sam okružen Srbima nego vlastitom decom. Pi*ka im materina!”

Mateja Stanisavljevic/ATA Images

 

“Moja prijateljica je danima plakala zbog mene. Rekla mi je u poverenju da je konačno srećna što nikad nije rodila. “Ne mogu zamisliti”, jecala je, “ne mogu zamisliti kroz šta prolaziš, jadnice. Prokleti bili.”

“Nekoliko portala je mog sina ubacilo u naslov i je*alo mu mater koju ne posećuje na samrti. Sin mi je oduševljen jer su ga, pitaj boga čime izazvani, proglasili “doktorom”, “uglednim doktorom”, “neuropsihijatrom”. “Stara, ako nastaviš, postaću akademik zlostavljač matere kojoj zadnja ura bije.”

Odnosi između roditelja i dece očito su vruća tema. Dobila sam more mejlova u kojima moji vršnjaci detaljno opisuju svoju decu iz pakla.”

Objava Vedrane Rudan izazvala lavinu reakcija

“Iskreno, s jedne strane ti je drago kad napišeš nešto što će mnogi pročitati, teško je ubosti dobru temu, s druge strane… Kako je moguće da moji čitataoci svaki tekst koji napišem doživljavaju kao ispovest, istinu, krik srca moga, vapaj za ljubavlju, tugu nad samom sobom jadnom, bolesnom i ostavljenom?”

Youtube printscreen

 

“Ne sećam se kad sam, ako sam ikad, pisala istinu o ljudima koje volim. Čak ni ja više ne znam koliko sam u tekstovima imala ljubavnika, muževa, brakova, zle dece… Ali…"

"Ne pišem nikad o svom mužu, naš odnos je tako dosadan. Ni moja mi deca nisu tema. Poštujem i osećaje svojih mačaka, nikad im ne bih ugrozila privatnost”, piše legendarna Vedrana na svom blogu rudan.info.

“Pa ipak, kako rekoh, mojoj deci ovih dana nije bilo lako dok sam se ja smejala. Većina me ljudi žalila, drugi misle da sam ja, zlobna kur*a, kuja, stara baba, mrziteljica svega što je hrvatsko, zaslužila sve što mi se, sirotici na umoru, dešava.”

Pročitajte Bolna objava Vedrane Rudan - Kupila sam sebi prsten za rođendan jer nisam sigurna da ću ga dočekati

“U čitavoj je priči zaista istina da imam je*eni rak i smešno mi je kad mi neki pišu kako su srećni što ću “crknuti”, kao da oni neće. Ostalo je… Istina ili laž.”

“Ovaj vikend moja deca i ja planiramo zajednički ručak u nekoj oštariji i muku mučimo kuda otići. Mnogi me znaju, šta ako zbroje dva i dva i shvate da se veselo smejem u društvu vlastite dece?"

"Sje*aću sebi imidž žrtve”, zaključuje književnica na kraju u svom dobro poznatom stilu.

 

Komentari. (0)

Loading