Nenad Radujević

Neša Klik u biografiji ima 54 nedelje mode, samo ovoliko godina i radi još jedan posao

Autor:

24.10.2024 15:15

Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Neša Klik ima ovoliko godina, a ogroman broj revija iza sebe



Uskoro se bliži finale 54. Perwoll Fashion Weeka, omiljene manifestacije za modne sladokusce pod okriljem Modnog studija "Klik" i Nenada Radujevića, poznatog kao Neša Klik.

Beogradsku nedelju mode Nenad je osnovao 1996. i od tada se dva puta godišnje održava ovaj najveći modni događaj u Srbiji. 

Privatni album

 

Od 1991, kada je MS "Klik" počeo sa radom, okuplja mlade kreativne autore na polju mode, fotografije, dizajna i svih pratećih delatnosti vezanih za modu i modnu prezentaciju.

Kroz rad na modnim prezentacijama uveo je niz novina i standarda zapadne modne industrije na domaće tržište. Paralelno radi na afirmaciji mladih modnih dizajnera od kojih su danas mnogi etablirana imena domaće modne scene, a neki od njih imaju i uspešne karijere u inostranstvu.

Pročitajte Put do kraja sveta - Nenad Radujević na glečeru starom 1,8 miliona godina, ekskluzivne fotografije iz Patagonije

Radio je i na brojnim kulturno-umetničkim projektima u saradnji sa važnim institucijama kulture – Etnografski muzej, Muzej primenjene umetnosti, Francuski kulturni centar, Italijanski centar za kulturu, Studentski kulturni centar, Kulturni centar Beograda, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Srbije, Bitef Teatar, BELEF, Muzej grada Beograda, Goethe Institut, British Council...

Autor je projekta Beogradska nedelja mode, koji se od 1996. godine realizuje po ugledu na slične manifestacije u svetu, i to kao prvi projekat takve vrste u celoj Istočnoj Evropi.

Đorđe Tomić

 

Od 2007. godine radi kao profesor u beogradskoj ekspozituri francuske visoke škole za modu i modni menadžment "Mod' Art International", što je neverovatan rezultat budući da Nenad Radujević ima 57 godina.

Komentari. (0)

Loading