Posne sarme po receptu Suzane Mančić: Dva sastojka za bogatiji ukus

Autor:

06.03.2025 17:00

Foto: Antonio Ahel ATA Images

Foto: Antonio Ahel ATA Images

Posne sarme Suzane Mančić ukusne su kao i mrsne, a tajna je u ovome



 

Suzana Mančić kulinarske tajne savladala je zahvaljujući majci Veri, koja je bila poreklom Mađarica, pa  su njena jela uvek imala poseban ukus i aromu. Voditeljka je od majke naučila brojne recepte za tradicionalne srpske sprecijalitete, a jedan od njih je i sarma. Posne sarme Suzane Mančić su jednako ukusne, a tajna je u dobro izbalansiranom odnosu pirinča i nadeva, kao i u veličini. 

Pročitajte Mnogi nisu znali: Ćerka Suzane Mančić jako je talentovana, evo čime se bavi

 

 

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

-  Na luk propržen na ulju dodam pirinač da se još malo uprži, narendanu šargarepu, suvo grožđe, seckane ili mlevene orahe. Mislim da je čitava caka baš u savijanju, da sve budu jednake veličine. Ne volim velike sarme, ubijaju mi apetit, moraju da budu male i ukusne, dobro uvijene. 

Kad se poređaju u šerpu, dodam vodu, može da se stavi i ceo paradajz ili paprika, i stavim na laganu vatru, da pućka bar tri sata. Takođe volim da je na kraju zapečem u rerni, pokrivenu preostalim listovima kupusa. I za razliku od ljubavi koja ne može da se podgreva, sarma je sutradan još bolja. 

Komentari. (0)