Ena Popov

Šta danas za ručak? Rolat Ene Popov odobrile domaćice

Autor:

23.06.2023 13:30

Foto:

Foto:

Rolat od krompira po receptu Ene Popov - prste da poližeš!



Kao i mnoge Vojvođanke, Enu Popov bije glas da je dobra domaćica.

Lepa voditeljka mnogo puta uverila nas je u svoja kulinarska umeća, te se uvek radujemo novim receptima koje brže bolje isprobavamo.

Instagram

 

Rolat od krompira je najnoviji specijalitet iz Enine kuhinje, a evo kako se on pravi.

Pročitajte Posni gulaš? Ništa lakše, Ena Popov zna i kako (foto)

"Ove slike su mi drage jer je na njima poslednji put zabeležena ova lepa košulja bez masnih fleka, što samo jedan recept kasnije više nije bio slučaj. 

Nego, da podelim sa vama recept za rolat od krompira koji je jako ukusan.

Instagram

 

Sastojci:

800 g krompira (obarenog krompira)
2 jaja
so
peršunov list
1 prstohvat belog luka
30 g prezle
100 gr rendanog parmezana
200 g šunke kuvane ili praške 200 g sira (trapist/gauda)
maslinovo ulje 

Pročitajte Ovakav losos još niste probali - Recept Ene Popov oduševio domaćice (foto)

Priprema:

Dobro izgnječite krompir i dodate mu sitno rendani parmezan, so, beli luk u prahu, iseckan svež peršunov list, prezlu i malo maslinovog ulja.

Zasučete rukave i sve to umesite da se formira masa koju možete lepo da oblikujete.

Tu masu prenesete na pek papir i stanjite je (slobodno mozete i rukama) a možete i oklagijom, tako što ćete i od gore staviti jedan pek papir pa preko oklagijom dok god ne stanjite.

Instagram

 

Kad ste to lepo formirali, počnete sa ređanjem nadeva, po celoj površini poređate šunku, a zatim od gore sir, mozete na šnite iseći a može i rendani.

Pročitajte Brzinska, a dobra klopa - Recept Nataše Pavlović pravi izbor za leto (video)

Kad ste to poređali, uhvatite ivicu pek papira i počnete da rolate testo sa nadevom u rolat.

Kad ste urolali, preneste sve zajedno sa tim papirom u tepsiju i namažete (ali tek-tek) ceo rolat sa maslinovim uljem i pospete od gore još malo prezle.

Instagram

 

Stavite u rernu na 200 stepeni, i kada dobije zlatno žutu boju a omotač rolata postane hrskav tada je gotovo!

Sačekajte da se malo ohladi i onda isecite i servirajte! Prijatno!", napisala je voditeljka, a domaćice koje je prate na Instagramu požurile su da isprobaju ovaj recept.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Istina

23.06.2023 17:22

A jaja bacite kroz prozor 😂