Desert

Kremast i lagan, spreman za 15 minuta! Kolač sa breskvama, osvežavajuća letnja poslastica

Autor:

02.07.2023 11:00

Foto: Photo by Deborah Rainford on Unsplash

Foto: Photo by Deborah Rainford on Unsplash

Kolač sa breskvama idealna je poslastica u vreme letnjih vrućina, obožavaćete ga!



Sezona breskvi je stigla na velika vrata, pa zašto ih onda ne iskoristiti na sve moguće načine.

Kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena, ukoliko imate breskve u kući kroz 15 minuta imaćete savršen kremasti desert.

Photo by LuAnn Hunt on Unsplash

 

Kremasti kolač sa breskvama jednostavan je za pripremu, a onda kada ovo voće počne da mekša, idealan je tajmig da ga iskoristite za poslasticu.

Pročitajte Sočan kolač, gotov za pola sata - Sve sastojke već imate kod kuće

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 1 kg breskvi (oguljene i bez koštica)
  • 2 pudinga od vanile
  • 500 ml vode
  • 7 kašika šećera
  • 250 ml slatkog pavlake
  • 300 ml mascarponea

Printscreen Reci peci

 

Kremasti kolač sa breskvama - priprema

Breskve oguliti i očistiti od koštica pa iseckati na manje komadiće. Staviti ih u posudu zajedno sa šećerom i 400 ml vode.

Pročitajte Ukus leta za 10 minuta - Grčki kolač, vaša nova omiljena poslastica

Pustiti da provri pa uz povremeno mešanje kuvati 5 minuta. Ako su vam breskve već mekane i sitno iseckane možda će biti potrebno i manje od tih 5 minuta da se raspadnu i postanu kašaste.

U raskuvane breskve dodajte puding razmućen sa preostalih 100 vode i dobro promešajte. Kuvajte 4-5 minuta dok se krema ne zgusne.

U posudu za pečenje premazanu maslacem složite na dno red keksa, odmah ih prelijte polovinom vrućeg krema sa breskvama, zatim složite preko krema drugi red keksa i opet preko njih izlijte ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se kolač ohladi.

Pročitajte Jedete slatkiše, a mršavite? Nutricionisti otkrili najbolju poslasticu uz koju lako gubite kilograme (foto)

Za to vreme umutite slatku pavlaku. Po potrebi dodajte par kašičica šećera u prahu ukoliko procenite da šlag nije dovoljno sladak. Tada dodajte i Mascarpone pa sve dobro sjedinite u glatku kremu, piše Stil.rs.

Belim kremom premažite prohlađeni kolač, pustite da se sve zajedno dobro ohladi pa poslužite. Prijatno!

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading