Kečap
Ovo sigurno niste znali: Kečap ste do sada verovatno držali na pogrešnom mestu
06.07.2023 15:20
Gde držati kečap, pitali su se mnogi, a u nastavku teksta rešite dilemu
Gde držati kečap? Jedni ga drže u frižideru, drugi na kuhinjskoj polici, pa se nameće pitanje – ko je u pravu?
Ako malo bolje razmislite, u prodavnicama ćete ovaj začin videti na rafovima, u restoranima on je takođe na stolu. Ko tu onda greši?
Hajde da rešimo ovu dilemu.
Pročitajte Verovatno ste ga i danas jeli - Peršun proglašen otrovnom biljkom godine
Kako bi prekinuo brojna nagađanja, jedan kultni proizvođač kečapa na Tviteru je objasnio šta je rešenje.
"Samo da znate. Kečap ide u frižider“, napisala je slavna firma prošle nedelje na pomenutoj društvenoj mreži.
Ovaj tvit je ipak zbunio mnoge, pa su se nakon toga javili i napisali kako kečap nikada nisu držali u frižideru, te su zatražili odgovor na pitanje – zašto u prodavnicama kečap stoji na polici, ako mu je mesto u frižideru?
Pročitajte Ručak Marine Ćosić kandidat za recept godine, dosta više foliranja (video)
Priča se nastavila tako što je popularna firma napravila anketu pod nazivom „Gde vi držite kečap? Jer bi to morao biti frižider“.
Na anketu je odgovorilo više od 9 000 konzumenata kečapa, od kojih je 60 posto reklo kako kečap drže u frižideru, a 40 posto da ga drže van frižidera.
“Zbog svoje prirodne kiselosti, kečap je stabilan na polici”, rekao je brend. Ovo objašnjava zašto se proizvod ne nalazi u rashladnom delu vaše prodavnice.
Međutim, tvrdimo da bi potrošači trebalo da ga hlade u frižideru nakon otvaranja kako bi se održao kvalitet proizvoda”, objasnili su iz poznate firme, piše hrvatski HELLO!
Tako da, sada zasigurno znamo gde držati kečap.
Komentari. (0)