Recept
Topi se u ustima: Recept za čuvenu poslasticu Toma Kruza koju šalje najbližim prijateljima
14.07.2023 12:30
Fenomenalni recept za kolač od kokosa koji Tom Kruz poklanja najbližim prijateljima
Holivudski glumac Tom Kruz neguje prijateljske odnose i izuzetno ceni ljude iz svog okruženja koje s vremena na vreme obraduje čuvenom poslasticom.
Kolač od kokosa glumac obavezno pošalje Tomu Henksu, Kirsten Danst i Endželi Beset za Božić, a ako ste ljubitelj slatkiša recept vam prenosimo u celosti.
Za čuveni kolač od kokosa je potrebno:
3 šolje brašna
3 šolje šećera,
6 jaja
125 gr putera
1 šolja kisele pavlake
2 šolje kokosovog brašna
1 šolja granula bele čokolade
kašičica ekstrakta od vanile i kokosa
prašak za pecivo
malo soli
Pročitajte Po bakinom receptu - Palačinke Dijane Đoković obožavaju Noletova deca, u ovome je tajna
Za fil:
100g krem sira
25 gr putera
2 šolje šećera u prahu
2 kašike kisele pavlake
1 šolja kokosovog brašna
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Za testo umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sipajte pavlaku i ekstrakt vanile i kokosa, pa umutite. Dodajte kašiku po kašiku brašna koje ste pomešali sa praškom za pecivo i solju.
Pecite u podmazanom plehu, oko sat i dvadeset minuta, na temperaturi od 175C stepeni. Za identičan kolač kao što je Kruzov, pecite kolač u kalupu za kuglof. Proverite čačkalicom da li je pečena i sredina. Izvadite na rešetku da se dobro ohladi, nekoliko sati.
Za fil izmešajte krem sir, puter, vanilu i so pa izmutite mikserom. Polako dodajte šećer u prahu, a na kraju pavlaku. Premažite preko kolača i obilno pospite kokosom.
Komentari. (0)