Dragana Mićalović
Bolji od kupovnog: Hleb sa belim lukom po receptu Dragane Mićalović je prste da poližeš!
06.08.2023 20:00
Recept Dragane Mićalović će vam se sigurno dopasti
Iako se po njenoj vitkoj liniji nikada ne bi pretpostavilo, Dragana Mićalović je i te kako vešta u kuhunji, a svoje kulinarsko umeće nam je pokazala u emisiji "Praktična žena“.
Lepa glumica pokazala je recept za hleb sa belim lukom koji su mnogi odmah požurili da isprobaju.
Pročitajte Kraljica deserta - Lepa Brena torta biće najlepše vikend iznenađenje za vašu porodicu (video)
Za recept Dragane Mićalović od sastojaka će vam biti potrebno:
Za testo:
375g brašna
1 suvi kvasac
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
30g putera
1 jaje
1 kašičica soli
120ml mleka
60ml vode
Sastojci za premaz:
3 glavice belog luka
malo maslinovog ulja
150g putera
so i biber
veza peršuna
Pročitajte Krambl sa breskvama po receptu Bojane Stefanović - Vaš nov omiljeni desert (video)
Priprema:
Glavicama belog luka odcecite vrhove, stavite ih na aluminijsku foliju, zalijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, zavijte foliju i pecite na 180 stepeni 45 minuta.
U mlako mleko stavite kvasac, šećer i malo brašna da kvasac proradi, a zatim umesite sa ostatkom sastojaka za testo.
Ostavite da testo naraste dok se ne udvostruči, a zatim ga premesite i razvucite oklagijom. Beli luk istisnite u činiju i pomešajte sa puterom sobne temperature, seckanim peršunom i malo soli.
Tom smesom premažite koru od testa i isecite testo na kvadrate. Zatim kvadrate ređajte jedan na drugi i stavite u pleh za hleb. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Ne zaboravite da nam pišete da li ste isprobali recept Dragane Mićalović.
Komentari. (0)