Frano i Milena

Dom Lasića ovih dana miriše na krckavo i začinjeno božićno jelo, porodica će pohrliti za sto

Autor:

28.12.2024 08:46

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Gnezda od mlevenog mesa biće idealan obrok na vašoj božićnoj trpezi, Frano i Milena imaju recept



Kada prođu dani posta vreme je za božićnu gozbu. Na trpezama u domovima širom Srbije naći će se razne đakonije, a jedno od jela koje jedva čekamo da isprobamo su gnezda od mlevenog mesa.

Ovaj recept pokazali su Frano i Milena Lasić gostujući u emisiji „Praktična žena“, a mi ga prenosimo u celosti.

Youtube Screenshot

 

Gnezda od mlevenog mesa - Sastojci:

-3-4 luka
-1,2 kg mlevenog mesa
-2-3 čena belog luka
-so, biber
-2 kašičice mlevene paprika
-1 kašičica ml. korijandera
-3 kuvana jaja
-300 g krompira
-30 g majoneza
-200 g parmezana

Pročitajte Marija Veljković ima predlog za savršeno nogovodišnje meze, gosti će biti oduševljeni

Gnezda od mlevenog mesa - priprema:

Isecite luk na rebarca. Meso izmešati sa začinima (so, biber, beli luk korijander i mlevena paprika). Kada ste meso izmešali sa začinima na pek papiru ga raporedite četvrtasto,a zatim ga isecite na trake i svaku traku uvijte kao pužić.

Na pleh od rerne rasporedite najpre luk isečen na rebarca, a zatim stavite mesne pužiće.

Na svaki pužić stavite rendano kuvano jaje, pa rendan i oceđen krompir, rendan parmezan i malo majoneza. Pecite jelo oko 35 minuta na 180 stepeni.

Kako vam se dopao ovaj predlog za ručak?

Komentari. (0)

Loading