Dragica Radosavljević
Okrepljujuć, ukusan i kao stvoren za zimu, potaž po Cakaninom receptu budi sva čula
27.12.2024 10:40
Recept za potaž budi sva čula, kao stvoren za hladne zimske dane
Ukoliko ste ljubitelj čorbi i potaža, recept koji smo vam danas pripremili će vam se zasigurno svideti.
Ne samo što je lagan i okrepljujuć, ovaj recept za potaž dopada nam se jer je lak, a kako se priprema pokazala je Dragica Radosavljević Cakana gostujući u emisiji „Praktična žena“.
Sastojci:
- 1 litar vode
- 2 manje tikvice
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 1 žumance
- so, biber
- 1 kašičica ulja
- kisela pavlaka
Pročitajte Savršen desert za Božić - Marijana Tabaković priprema puding po receptu kraljevske porodice
Recept za potaž - priprema:
Iseckajte tikvice i krompir na kockice a šargarepu na kolutiće. U kipuću vodu stavite šargarepu i krompir pa kuvajte 10 minuta, a zatim dodajte tikvice i posolite.
Ostaviti da se kuva još 20-30 minuta, a zatim sve izmiksajte štapnim blenderom dok potaž ne postane gladak.
Stavite žumance, kašiku maslinovog ulja i pobiberite po ukusu, pa još malo izmiksajte. Potaž sipajte u činije uz dodatak jedne do dve kašike kisele pavlake. Uz potaž poslužite krutone.
Komentari. (0)