Dragica Radosavljević

Okrepljujuć, ukusan i kao stvoren za zimu, potaž po Cakaninom receptu budi sva čula

Autor:

27.12.2024 10:40

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Recept za potaž budi sva čula, kao stvoren za hladne zimske dane



Ukoliko ste ljubitelj čorbi i potaža, recept koji smo vam danas pripremili će vam se zasigurno svideti.

Ne samo što je lagan i okrepljujuć, ovaj recept za potaž dopada nam se jer je lak, a kako se priprema pokazala je Dragica Radosavljević Cakana gostujući u emisiji „Praktična žena“.

youtube printscreen

 

Sastojci:

- 1 litar vode
- 2 manje tikvice
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 1 žumance
- so, biber
- 1 kašičica ulja
- kisela pavlaka

Pročitajte Savršen desert za Božić - Marijana Tabaković priprema puding po receptu kraljevske porodice

Recept za potaž - priprema:

Iseckajte tikvice i krompir na kockice a šargarepu na kolutiće. U kipuću vodu stavite šargarepu i krompir pa kuvajte 10 minuta, a zatim dodajte tikvice i posolite.

Ostaviti da se kuva još 20-30 minuta, a zatim sve izmiksajte štapnim blenderom dok potaž ne postane gladak.

Stavite žumance, kašiku maslinovog ulja i pobiberite po ukusu, pa još malo izmiksajte. Potaž sipajte u činije uz dodatak jedne do dve kašike kisele pavlake. Uz potaž poslužite krutone.

Komentari. (0)

Loading