Aleksandra Vasković

Zelena čorba Aleksandre Vasković savršena za hladne zimske dane, jača imunitet, a ukus spektakularan

Autor:

04.12.2024 12:45

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Zelena čorba po receptu Aleksandre Vasković ugrejaće vas savršeno u hladnim zimskim danima



Aleksandra Vasković, supruga Bojana Vaskovića i majka troje dece, vrsna je kuvarica koja je još jedanput uspela da nas oduševi svojim kulinarskim umećem

Vredna domaćica ovaj put pokazala nam je kako sprema čorbu sa mirođijom, za koju kaže da je idealna za sva godišnja doba, a ova zelena čorba po receptu Aleksandre Vasković savršena je za hladne dane koji su uveliko stigli.

Instagram

 

SASTOJCI ZA ZELENU ČORBU:

- crni luk i praziluk
- šargarepa (i bela)
- štap celera
- tikvica
- keleraba
- brokoli
- grašak
- zelena paprika
- sveža mirođija
- so, biber, vegeta
- batak i karabatak (ili pileća kocka ako pravite bez mesa)
- paradajz-sok

Pročitajte Kao iz poslastičarnice - Desert Aleksandre Vasković gotov za 10 minuta

PRIPREMA:

Mere su odokativne, ubacujte onoliko povrća koliko imate i ono koje volite, poenta je da sve bude zeleno.

Prokuvajte pileće meso i kada bude skuvano, izvadite ga u tanjir, a bujon procedite. Na malo putera i maslinovog ulja prodinstajte luk, praziluk, šargarepu, celer, oko pet minuta, a zatim ubacite ostalo povrće i, dodavajući ga postepeno, prelivajte bujonom dok ga u potpunosti ne prebacite.

 

 

Odvojte meso od kostiju i ubacite ga u čorbu, začinite po ukusu, dodajte malo paradajz-soka i kuvajte narednih 30 do 40 minuta (ili 15 minuta u ekspres-loncu).

Na kraju čorbu možete da ostavite tako, viljuškom ispasirajte krupno povrće ili ga izblendajte, što će joj dati na gustini. Služite je toplu, sa kašičicom kisele pavlake po želji i imajte savršenu čorbu za hladne zimske dane.

Komentari. (0)

Loading