Recept
Osvajaju na prvi zalogaj: Ovako Nataša Pavlović sprema špagete bolonjeze, brzo i ukusno (video)
27.09.2023 17:25
Špagete bolonjeze po receptu Nataše Pavlović će vas oduševiti
Voditeljka i autorka emisije „Praktična žena” često objavljuje video snimke iz kuhinje, a recepte za jela koja sprema nesebično deli sa fanovima.
Ovoga puta odlučila je da obraduje ljubitelje testenine, a špagete bolonjeze po receptu Nataše Pavlović vam prenosimo u celosti.
Špagete bolonjeze su dobile ime po stilu kuvanja u Bolonji, a zbog neverovatnog ukusa teško im je odoleti.
Pročitajte Praktičnije ne može - Nataša Pavlović otvorila vrata porodičnog doma, slobodno zavirite (foto)
Sastojci
600g mlevenog mesa
2-3 šargarepe
2 luka
čen belog luka
250ml paradajz pire
2-3 paradajza ili konzerva seckanog paradajza
špagete integralne ili obične pola pakovanja
parmezan
so
biber
origano
čili prah po želji
ulje
Špagete bolonjeze po Natašinom receptu se ovako pripremaju
U zagrejano ulje dodati sitno seckani luk, izrendanu šargarepu, beli luk, origano i čili za one koji žele ljutkasto. Kad se proprži dodati mleveno meso (mešano ili samo juneće).
Posoliti, pobiberiti i začiniti još po želji. Kada se meso proprži dodati paradajz pire oko 250ml i izblendana 2-3 paradajza na kockice (ili konzervu gotovog).
Na srednjoj vatri još max 10 minuta. Skuvati špagete, preliti bolonjeze sosom i preko posuti parmezanom opciono.
Komentari. (0)