Recept
Posne krofne: Kristina Ćetković ima recept, mekane kao duša
10.12.2023 18:45
Recept Kristine Ćetković za posne krofne će vas oduševiti
Supruga pevača Sergeja Ćetkovića i uspešna food blogerka, svoje kulinarske tajne nesebično deli, a svaki recept Kristine Ćetković privuče nezapamćenu pažnju javnosti.
Na svom jutjub kanalu ona je otkrila kako da napravite vazdušaste, preukusne, posne krofne, a recept Kristine Ćetković su neke domaćice već isprobale.
Pročitajte Za one koji poste - Punjen krompir po receptu Ane Bekute
Sastojci za recept Kristine Ćetković:
‒ 1 kg brašna
‒ 400 ml mlake vode
‒ 220 ml kisele vode
‒ 120 ml ulja
‒ 30 g suvog kvasca
‒ 7 g soli (1 kašičica)
‒ 40 g šećera (2 kašike)
‒ 2 kašike ekstrakta vanile
‒ narendana kora jednog limuna
‒ 1 l ulja za prženje krofni
‒ šećer u prahu za posipanje
Recept Kristine Ćetković jednostavan je za pripremu
U posudu za mešenje uspite brašno, mlaku vodu, kvasac, so, šećer, ekstrakt vanile, ulje, kiselu vodu i narendanu koru limuna. Mutite mikserom, najjačom brzinom, 5-6 minuta.
Pokrijte posudu kuhinjskom krpom i odložite je na toplo mesto na 30 do 40 minuta da testo nadođe. Kada je nadošlo, izručite ga na brašnom posutu radnu površinu i kratko premesite.
Razvucite testo oklagijom na debljinu od oko 1 cm, povremeno ga posipajući brašnom kako se ne bi lepilo.
Vadite krofne čašom ili modlom i ređajte ih na radnu površinu posutu brašnom. Ostatak testa premesite pa izvadite novu turu. Pre prženja krofne ostavite da odstoje 5 minuta.
Pročitajte Može i sa malinama - Una Piale oduševila receptom za hleb, ko još može da odoli?
U šerpu uspite ulje i dobro ga zagrejte. Pržite na srednjoj do jakoj vatri, tako što ćete gornji deo krofne okrenuti da bude u ulju. Protresite šerpu.
Krofne pržite po minut sa svake strane da lepo porumene. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja. Na kraju pospite krofne šećerom u prahu i obradujte vaše najmilije.
Prijatno!
Komentari. (0)